Zsidó vagyonok kiigényléséről olvas fel Ungváry-esszét Alföldi Róbert

2021. március 12. 14:10

A színész-rendező új sorozatot indít a videómegosztón, amelynek célja a történelmi szembenézés.

2021. március 12. 14:10
null

Alföldi Róbert új sorozatot indított, amelynek célja a történelmi szembenézés – írja a Telex. A színész-rendező a háromrészesre tervezett felolvasás első részében Ungváry Krisztián történész esszéjét ismerteti, amelyben a szerző a zsidó vagyonok kiigénylésével foglalkozott.

A Nemzeti Színház egykori igazgatója rövid ismertetőjében azt írja: nem ismerte azt a kifejezést, hogy kiigénylés, ezért utánanézett, és rájött, mennyi mindent nem tudunk, hogy mi hogyan történt a magyar történelemben.

Ha tisztában lennénk önmagunkkal, akkor az segítene abban, hogy ma hogyan és miként élünk egymással” – összegzett a színész-rendező, aki a második részben Ablonczy Balázs Ismeretlen Trianon címmel írt esszéjét olvassa fel.

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Philo
2021. március 14. 14:27
Crying won't help! Sajnos az a legrosszabb, hogy az aljas és alattomos keresztényfasiszta Fidesz-KDNP által einstandolt Mandiner képmutatásból hozta le ezt a cikket - hiszen amúgy éppen árjásítják (értsd: keresztényesítik) az SZFE-t, ill. általában a magyar színházi szakmát.
Agnieszka
2021. március 13. 15:58
Mikor lesz felolvasás az egyetemi fokon tanulni nem engedett, pl. reformártus papgyerekekről, az osztályellenségnek kikiáltottak gyerekeiről? Az a felvételi rendszer több évtizeden keresztül működött, az akkori vezetés nagyobb dicsőségére. Undorító ez az egész szelektív emlékezet politika, amit művelnek.
Parm
2021. március 13. 13:13
örökös történelmi szembenézésre van szükség :) Amig a világon egy zsidó lesz, mindig a történelmi szembenézést, és a történtek valódi feldolgozását fogja követelni :) Mert az, természetesen, még 2312-ben sem történ meg, a szembenézés. Meg a MÁV se fizetett még kártéritést :)
Agnieszka
2021. március 13. 12:01
Elég! Nagyon! Már a Rudolf Péter rendezte "felszabadítás" utáni rémtörténetet is utáltam a magyar vidéki közigazgatásról, de ez a Köbli-féle Apró mesék ugyanolyan dühítő. Végül is, 75 év múlt el, tele szintén felejthetetlen sebekkel. Volt több, mint 50 év, mikor főleg a túlélők vezethettek, egy ország lett a kárvallottjuk. ELKÉPZELHETETLEN, h. a többi európai országban ebben a stílusban és ezzel a mondanivalóval dolgozzák fel a világháború környéki történelmet. Hogy éppen anyagilag ki futott ki nullára, azt különös módon és talán szándéktalanul a Felolvasó c. film New York-i része mutatja meg. Volt egy nem kicsi családom. SENKI közülük NEM foglalkozott azzal, amit a szeméték általános és magyar kor-jelenségként igyekeznek beállítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!