SZFE-kuratórium: Szarka Gábor kitüntetésének visszavonása kisstílű politikai bosszú

2021. február 05. 11:32

Nyílt levélben reagált az Színház-és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma Pikó Andrásnak.

2021. február 05. 11:32
null

Ahogyan korábban mi is beszámoltunk róla, Pikó András Józsefváros baloldali polgármestere visszavonná Szarka Gábor, az SZFE kancellárja „Józsefvárosi Becsületkereszt” kitüntetését, amit tíz évvel ezelőtt kapott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) létrejöttében végzett munkájáért.

Pikó azzal indokolta a döntést, hogy szerinte Szarka Gábor kancellár „kulcsszerepet vállalt a Színház- és Filmművészeti Egyetem autonómiájának törvényességi szempontból is megkérdőjelezhető felszámolásában, a tiltakozó hallgatók jogainak korlátozásában és fenyegetésében, majd a Józsefvárosban működő intézmény különböző helyszínekre való széttelepítésében, így érdemtelenné vált ezáltal a „Józsefvárosi Becsületkereszt” kitüntetésre.”

Az ellenzéki polgármester kezdeményezésére reagálva

nyílt levelet fogalmazott meg a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma:

Tisztelt képviselő-testület, tisztelt polgármester úr!

Megdöbbenéssel olvastuk a hírt, miszerint Józsefváros polgármestere vissza kívánja vonni a Színház-és Filmművészeti Egyetem kancellárja, dr. Szarka Gábor számára tíz évvel ezelőtt, demokratikus döntéshozatali eljárásban megítélt Józsefvárosi Becsületkereszt kitüntetést” – írja a kuratórium. „A kitüntetést dr. Szarka Gábor a Ludovika Campus megépítésében végzett magas színvonalú munkájáért kapta, megérdemelten. Az egyetemi campus a kerület, a főváros és az ország büszkeségévé vált, sok ezer hallgató szerezett már ott diplomát, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hazánk egyik legjobb felsőoktatási intézményévé vált, nem kis mértékben nagyszerű létesítményeinek köszönhetően.

Polgármester úr sajtóban megjelent javaslata dr. Szarka Gábor kitüntetésének visszavonásáról kisstílű politikai bosszú,

a kerület polgáraihoz és történelméhez méltatlan pitiánerség. Dr. Szarka Gábor kancellári megbízásának és feladata során végzett munkájának minden egyes lépése jogszerű, világos és hatékony. Azon dolgozik, hogy a Színház-és Filmművészeti Egyetem megújuljon, infrastruktúrája, oktatásásnak tartalma megfeleljen egy modern művészeti egyetemtől elvártaknak. Az egyetem épületeinek felújítása, az oktatás megújítása, kibővítése Józsefvárost is fogja gazdagítani” – fogalmaznak.

„A Színház- és Filmművészetért Alapítvány, mint dr. Szarka Gábor kinevezője és munkáltatója a legteljesebb mértékben kiáll a kancellár mellett, támogatja és elismeri a munkáját.

Józsefváros polgármesterének minősíthetetlen javaslatát megfélemlítő szándékú, ízléstelen politikai támadásnak tartjuk.

Polgármester úr elgondolkodhatna azon is, hogy vajon milyen folyamatokat indítana meg az, ha politikusok a korábban adományozott kitüntetéseket kezdenék el visszavonni a napi, aktuálpolitikai számítás és a pillanatnyi, tünékeny politikai siker reményében” – zárják a levelet Vidnyánszky Attiláék, majd hozzáteszik: őszintén reméljük, hogy Józsefváros képviselő-testülete elutasítja a polgármester javaslatát,

vagy, ami még jobb lenne: maga a polgármester vonná azt vissza.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rovan
2021. február 06. 00:29
Ha visszavonatja, le lesz mondatva. Az hétszentség. Elvégre akkor egy korábbi döntés nem számít.
Porkoláb Zsuzsa
2021. február 05. 19:51
SZARKA, VIDNYÁNSZKY, SZFE TÖBBI ÚJ VEZETŐI ÉS TANÁRAI FELEMELTÉK OKTATÁST, de te nagy majom Pikó, törölnéd el ezt is. Erre van ész, Karácsonnyal egyben, felfordul ember gyomra, ha rátok gondol. GYERINCTELEN BANDA.
Porkoláb Zsuzsa
2021. február 05. 19:47
Mennétek a büdös francba, régi akrobatikus komcsik, elő-előtűntök, rég lejárt idő és lemez. AZÉRT VAN 2/3-AD, MERT SENKI NEM ALKALMAS KÖZÜLETEK CSAK ELTOLÁSÁRA NEMZETÉNEK, KIRABLÁSÁRA, SZÉTVERÉSÉRE. HAZAÁRULÓ, ELSZEMTELENEDETT RÉGI TOLVAJ KOMCSIK VAGYTOK, PIKÓVAL EGYBEN, MEG GYURCSÁNNYAL, ASSZONYOSTÓL. AKI VÉREB.
zakar zoltán béla
2021. február 05. 18:14
pikó..........................................................baranyi...............................soproni.................
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!