Népszava: Plenáris vita lesz a Klubrádióról az Európai Parlamentben

2021. február 11. 14:26

A lengyeleket is elő akarják venni a márciusi ülésen.

2021. február 11. 14:26
null

Az Európai Parlament márciusi plenáris ülésén megvitatja a magyar és a lengyel média helyzetét — értesült a Népszava.

A döntést az EP elnökéből és frakcióvezetőiből álló Elnökök Konferenciája (házbizottság) hozta meg csütörtökön.

A kérdés összefügghet a „lengyel kormány a szabad sajtó elhallgattatását célzó intézkedéseivel”, amelyet szintén a napokban tűztek napirendre, méghozzá az Európai Néppárt (EPP) kezdeményezésére. A PiS-kormány új médiatörvény-javaslata szerint a médiacégeknek 2-15 százalék közötti adót kellene fizetniük reklámbevételeik után, ami a bírálók szerint a kritikus sajtótermékek kivéreztetéséhez vezethet. Emiatt szerdán 40 lengyel médium sötétbe borult és adásszünettel tiltakozott a jogszabály-tervezet ellen. 

A Szocialisták és Demokraták politikai csoportja a házbizottság ülésén harcolta ki, hogy ezzel párhuzamosan vitassák meg a magyar médiaszabadságot sújtó friss, elsősorban a Klubrádióval kapcsolatos fejleményeket – derül ki a cikkből.

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pestykornel
2021. február 14. 19:44
A HETI TV-ről nem lesz vita ?
ujujuj
2021. február 12. 08:23
Amikor 700 haszontalan bürokratának a következő munkanapját azért fizetik az európai adófizetők, hogy a klubrádióról trécseljenek, az olyan, mintha az irodában valaki bejelentené, hogy a következő napon fekete macskázni fog, és a főnöke jóváhagyná. Ezek a lényeges dolgok, nem a covid, a demográfiai válság, környezeti problémák és európa eltűnt gazdasági és technológia fölénye.
Steppenwolf
2021. február 11. 21:56
Majd megunják és hazamennek.
nemmondom
2021. február 11. 19:21
Kerüljön vissza a frekvencia a Magyar Autóklubhoz, több millió hazai autós hasznára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!