Árad a Tisza, újra nagy mennyiségű hulladék érkezik Ukrajnából és Romániából

2021. február 07. 11:51

A nap 24 órájában távolítják el az Ukrajnából és Romániából érkező szemetet a folyóból.

2021. február 07. 11:51
null

Árad a Tisza, a folyó felső szakaszára újra nagy mennyiségű kommunális hulladék érkezik – írja az Origo. A Felső-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai a nap 24 órájában távolítják el az Ukrajnából és Romániából érkező szemetet a folyóból.

Az OVF szóvivője közölte:

február 7-én reggelig összesen 1200 köbméter uszadékot, ebből 120 köbméter szervetlen anyagot

(műanyag, gumi, háztartási hulladék) vesznek ki a folyóból és szelektálják az ideiglenes osztályozóban.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság még pénteken közölte, hogy árad a Tisza, a folyó felső szakaszára újra nagy mennyiségű kommunális hulladék érkezik, amelynek kiszedése pénteken megkezdődött.

Siklós Gabriella közleményében azt írta: a Felső-Tisza vízgyűjtőjén az elmúlt 24 órában átlagosan csak 1-4 milliméternyi csapadék hullott. Az elmúlt napok esőzései hatására azonban áradás indult el a folyókon, ezzel együtt kommunálishulladék-szennyezés is érkezett a Felső-Tiszára.

A kameraképek és gátőrök szerint péntek reggel az ukrajnai Rahónál percenként 1-2, a magyarországi határszelvényben Tiszabecsnél percenként 30-40 kommunális hulladék érkezett, míg a Szamos folyón Csengernél percenként 60-80 jön.

(MTI)

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2023. augusztus 06. 18:47
szóval ezt kapjuk ukrajnától... kösz bazmeg
bagira
2021. február 10. 06:38
Románok a Tiszát szemét-méreg szállítónak használják. Már a kádári időben a folyót mérgezték , nagy foltokban békalencse úszott ami mérgező volt , aki olyankor a vízben fürdött a bőre tele lett piros kiütéssel.
bagira
2021. február 10. 06:33
Szóljanak már a környezetvédő aktivistának , lássa meg ezt is .
brekker
2021. február 08. 21:09
Nem véletlenül szoktak országhatárokat vízgyűjtő területek határára kijelölni. Remélem, hogy a trianoni döntést kiagyaló angolok és franciák a pokol kénköves gödrének abban a felében fognak lenni az örökkévalóságig, ahol kegyeltjeik, a románok, csehszlovákok, jugoszlávok. Nem lesz átjárás a másikokhoz a kultúrnépekhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!