A Mol karbonsemleges lenne 2050-re

2021. február 24. 10:48

Hernádi Zsolt szerint a fenntarthatóság már nem elég, a jövőt a körforgásos gazdaság jelenti.

2021. február 24. 10:48

A Mol-csoportnak meghatározó szerepet kell betöltenie a körkörös gazdaságban, ha meg akarja őrizni regionális vezető szerepét - mondta Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató a társaság szerdai sajtótájékoztatóján. Az olajipari cég vezetője abból az alkalomból ismertette a hosszú távú célokat, hogy az igazgatóság elfogadta a 2016-os vállalati stratégia frissítését. Hernádi Zsolt úgy fogalmazott, hogy a fenntarthatóság ma már nem elég, a jövőt a körforgásos gazdaság jelenti. A Mol ennek megfelelően saját forrásokból fenntartható beruházásokat finanszíroz, hogy 2050-re elérje a karbonsemlegességet – tette hozzá.    

A Mol elnök-vezérigazgatója a rendezvényen átvette a tőkepiac fejlesztéséért járó életműdíjat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elnökétől, Patai Mihálytól. A BÉT a Mol-csoportnak ítélte a felelős vállalatirányításért járó díjat is.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Doglegy
2021. február 24. 11:48
Valaki magyarázza már el h h lesz KARBONsemleges egy vállalkozás, aminek elsődleges célja SZÉNhidrogént tölteni négykerekű taligákba. Csődbe megy?
zara
2021. február 24. 11:10
karbonsemlegesség egy ökörség...co2 nélkül nincs élet a földön...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!