OGYÉI: A kínai vakcina gyártása biztonságos

2021. január 18. 08:58

Lukács Ferenc azt mondta: a vakcinát biztonságos körülmények között, állítják elő a hatásossága még további vizsgálatokat igényel.

2021. január 18. 08:58

A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának gyártási folyamata biztonságos – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának Pekingből, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet (OGYÉI) hatósági ellenőrzési főosztályának vezetője.

Lukács Ferenc azt mondta: a vakcinát biztonságos körülmények között, korszerű gyárban állítják elő. A vakcina hatásossága még további vizsgálatokat igényel – tette hozzá az OGYÉI főosztályvezetője. A koronavirus.gov.hu oldalon is kiemelték, hogy „a kormány lassúnak tartja az EU által koordinált vakcinaszállítmányok ütemét, ezért keleti (kínai, orosz) vakcinák beszerzését is megcélozta, hogy mielőbb megkezdődhessen a lakosság tömeges oltása és a korlátozások feloldása”.

(MTI)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2021. január 18. 11:01
A gyártása megfelelő... Elég érdekes megállapítás. Tehát nincs a kövezeten kondérban denevérleves, stb. Kiváló, jó, megfelelő, kuka?
glensi
2021. január 18. 10:48
Ide tartozó hír (2020. 12. 18): Németország és az Európai Unió jóval több adagot kapott volna a szűkös oltásokból a mainzi Biontech kutatócégtől és az amerikai Moderna gyártótól, és ezzel valószínűleg korábban lezárta a koronavírus pandémiát . Mint a "Spiegel" a tárgyaló körökből megtudta, a Biontech eredetileg 400-500 millió adagot ajánlott fel az EU-nak, amely központilag vásárol minden tagállam számára . A brüsszeli tárgyalók azonban csak 200 millió adagot rendeltek - opcióval 100 millióval többet, de ezeket csak később lehet leszállítani. A Moderna az EU-nak 300 millió adagot felajánlott. De az EU csak 80 milliót rendelt, opcióval további 80 milliót. "Többet is tudtunk volna szállítani" - mondja Stephane Bancel, a Moderna vezérigazgatója a Spiegelben. Az EU Bizottsága nem kívánt nyilatkozni a kérésről. "Nem kommentáljuk a tárgyalások menetét" - mondta a bizottság szóvivője. https://tinyurl.com/y7aysrfw
balbako_
2021. január 18. 09:44
Vizsgálják ki rendesen és, ha megfelel akkor jöhet!
VakzKommondor
2021. január 18. 09:22
Akkor van baj ha a szakma is behódol ezeknek a senkiknek, mint a szijarto meg orbán. Az oké hogy a tehetségtelen hülyék besoroltak mögéjük, nekik ott helyük, különben éhenhalnak. De h valóban hozzáértő emberek ezt megteszik politikai nyomásra abból nagy baj lesz. Szerencsére az orosz politikai kutyulmányhoz nem adja senki az arcát. Eddig. De arra is lesz valami csúszómászó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!