Letartóztattak egy embercsempészettel gyanúsított szír férfit

2021. január 08. 12:56

A feltételezett elkövetőt 2020 decemberében Ausztriában egy arab férfi bízta meg azzal, hogy illegálisan Magyarországon tartózkodó embereket osztrák felségterületre szállítson.

2021. január 08. 12:56

Letartóztatásba került egy szír férfi, aki a gyanú szerint ellenszolgáltatásért segítséget nyújtott honfitársainak a magyar államhatár jogellenes átlépéséhez – tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t.

Azt írták: a feltételezett elkövetőt 2020 decemberében Ausztriában egy arab férfi bízta meg azzal, hogy illegálisan Magyarországon tartózkodó embereket osztrák felségterületre szállítson. A gyanúsított 2021. január elején Budapestre utazott, ahol egy másik arab férfi – GPS-koordináták megadása után – egy osztrák honosságú személygépkocsival a szerb-magyar határhoz küldte. Ott a járműbe tizenegy, az országban jogellenesen tartózkodó szír állampolgár zsúfolódott be.   

A feltételezett elkövetőnek Ausztriába kellett volna szállítania az illegális határátlépőket, de amikor a fonyódi rendőrök az M7-es autópálya somogyi szakaszán ellenőrizni akarták, a sztráda egyik lehajtónál szalagkorlátnak ütközve balesetet szenvedett és elmenekült. A férfit a rendőrök lakossági információ alapján még aznap Balatonszentgyörgyön elfogták, előállították és őrizetbe vették. Letartóztatásáról a Marcali Járási Ügyészség indítványára, a szökés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt döntött a Kaposvári Járásbíróság.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2021. január 08. 15:22
Deportálni mindet a latrinába ahonnan jöttek... ...gyorsított eljárásban
Bitrex®
2021. január 08. 14:40
Azért ravasz, hogy Fonyód felé ment, és nem az M1-en.
catalina9
2021. január 08. 13:45
Letartóztattak egy embercsempészettel gyanúsított szír férfit" no még egy agysebész...
Romentumos Gyurcsányjugend
2021. január 08. 13:10
És a következö böszme-kormány majd be fogja engedni ezeket a Szír agysebészeket, akik Juhééé, be fognak kőltözni a 13. kerületbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!