Jogosulatlanul kaphatott védőoltást Gyöngyös baloldali polgármestere

2021. január 25. 18:43

Hiesz György már január elején beoltatta magát, amikor még csak az egészségügyi dolgozók és a veszélyeztetettnek minősülők voltak erre jogosultak.

2021. január 25. 18:43
null

Jogosulatlanul juthatott hozzá a Covid-19 elleni védőoltáshoz Gyöngyös polgármestere – tudta meg a PestiSrácok. A portál szerint a 2019-es önkormányzati választáson a DK, a Momentum és az MSZP közös jelöltjeként indult Hiesz György akkor kaphatta meg a vakcinát január elején, amikor a járványügyi szabályok szerint csak az egészségügyi és intézményi dolgozók, valamint az egészségi állapotuk miatt veszélyeztetett betegek, vagy veszélyeztetett munkát végzők voltak jogosultak arra. 

A PestiSrácok információi szerint a 64 éves politikus oltását a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban végezték el, amit az intézmény dolgozói is megerősítettek portálnak. Értesüléseik szerint az aznapi felhasználásra kiolvasztott védőoltás-mennyiségből egy intézményi oltás után érkezett vissza néhány vakcinaadag a gyöngyösi kórházba, melyek felhasználására már csak egy óra állt rendelkezésre. A gyöngyösi kórház a protokoll szerint ekkor értesítette a gyöngyösi háziorvosokat, hogy az oltási terv alapján – koruk vagy egészségügyi állapotuk miatt – legindokoltabb helyiek körében használják fel a megmaradt vakcinákat. Hiesz György polgármester röviddel ezt követően jelent meg a kórházban és kérte maga számára az oltást, melyet az oltóanyag felhasználhatósága miatt kényszerhelyzetben lévő orvos be is adott neki, ennek több kórházi dolgozó is szemtanúja volt.

A hírre reagálva a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt írta Facebook-oldalára„Szerintem sokan várják a gyöngyösi polgármester tisztázó válaszát: igaz-e, hogy miközben országosan iparszerűen keltik a hangulatot az oltás ellen, magának azért fű alatt beadatta?”

Frissítés:

A Magyar Nemzet elérte Hiesz György gyöngyösi polgármestert, aki elismerte a lapnak az oltás tényét, ugyanakkor nyilatkozni nem kívánt az ügyben. 

(Nyitókép: MTI Fotó: Vajda János)

 

 

 

 

Összesen 201 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lataa
2021. január 26. 23:21
Ha lenne vér a pucájában, lemondana. Hitelét vesztett, ezért vergődés lesz a polgármestersége hátralévő része. Habár, eddig is az volt... szívás a Gyöngyösieknek...
Orbanophyl
2021. január 26. 21:27
Újbuda DK-s polgármestere , László Imre is jogosulatlanul oltakozott. Még dicsekedett is vele, hogy milyen megható volt, amikor a régi kollégái meginvitálták egy vakcinázásra. Pofátlan egy görény.
oskar
2021. január 26. 19:41
Szóval a kapitánynak kell először a mentőcsónak? Remélem erre emlékezni fognak majd Gyöngyösön 2022-ben.
okoskodó fórumlakó
2021. január 26. 16:14
Most láttam a magyarázatát.... Szóval, annyira nívótlan ez az egész. Annyira borzalmas. És tele ilyen figurákkal a baloldal - ne tévedjünk, az első vonalbeli politikusaik is ugyanilyen kicsinyesek és önzők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!