Az Isten ostorából rendez filmet Vidnyánszky Attila

2021. január 12. 08:26

A fesztiváldíjas nemzeti színházi rendezés tévés változata a napokban készül el.

2021. január 12. 08:26
null

A járványügyi előírások szerint forgatják Vidnyánszky Attila többszörös fesztiváldíjas nemzeti színházi rendezését, az Isten ostora című darab tévés változatát – írta meg az Origo. Hozzátették: a darab 2015-ben a Pécsi Országos Színházi Találkozó legjobb előadásának és legjobb rendezésének díját is elnyerte. A forgatás a napokban befejeződik, a film várhatóan nyár elejére készül el. A rendező Vidnyánszky Attila, a producer Lajos Tamás, Attila nagyúr szerepében Mátray Lászlót láthatjuk, Mikolt gót hercegnőt Mikecz Estilla alakítja – írják.

A portál megírta, hogy az Isten ostora című darab Bánffy Miklós A nagyúr című műve alapján készült, amely a népvándorlás korát idézi. Attila, a hunok királya hatalma csúcsán áll: uralma alá hajtotta a fél világot, de nem pusztította el Rómát. A gótok is behódoltak neki. Mikolt gót hercegnő a hunok foglya, bosszú és gyűlölet fűti meggyilkolt szülei és leigázott népe miatt. Azonban a hercegnő szívében szenvedélyes szerelem rejtőzik Attila nagyúr iránt – de ezt magának sem képes beismerni. Attila szívét is rabul ejti a hercegnő. A végzetes szerelem története mögött két civilizáció, a Kelet és a Nyugat drámai találkozását láthatjuk – írja az Origo.

A forgatásról készült felvételt megtekintheti itt.

(Origo)

Kép forrása: Origo-videó

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. január 13. 00:01
Én nagyobbra tartanám, ha most először inkább az SZFE sorsát tenné végre megnyugtatóan sínre!
Járai
2021. január 12. 18:40
A gótok keleti népek, a források szerint korábban gétáknak nevezték őket.
nana_81
2021. január 12. 15:35
Én láttam színházban, nagyon tetszett, sokáig velem maradt az élmény, várom a filmet (ami egyébként nem játékfilm lesz, hanem gyakorlatilag a színházi előadást veszik fel, ahogy az a werkfilmből világosan látszik). Tehát nem dokumentumfilm, mégcsak nem is történelmi film, hanem dráma, ami valóban kelet és nyugat szembenállásáról szól - jelkép, allegória, amit a hun-magyar rokonság elméletének népszerűsítésével vádolni kb olyan, mintha a János vitézben azon problémáznánk, hogy igaziból a magyar huszárok soha nem mentették meg a francia király lányát a törököktől... Nem baj, a fő, hogy sokan előre tudják, hogy szar lesz - gondolom, mind olyanok, akiknek a művészetben csak a minőség számít, nem a politika :)
EBart0k
2021. január 12. 13:07
A hunok nyelve és és genetikai ismeretlen. A magyarokkal való mindenféle rokonítási kísérlet tudományosan megbukott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!