Szombaton havazhat a Duna-Tisza közén

2020. december 25. 16:25

Éjszaka mínusz három fokig süllyedhet a hőmérséklet.

2020. december 25. 16:25
null

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése

Időjárási helyzet Európában

A balti államok feletti középponttal ciklon örvénylik, amely egész Közép- és Kelet-Európa időjárását meghatározza. Hatására arrafelé többnyire erősen felhős vagy borult az ég, csak helyenként süt ki rövid időre  a nap, és többfelé fordul elő eső, havas eső, főként északon és keleten, valamint az Alpok térségében havazás. Szintén ciklon okoz felhős, csapadékos időt Izland területén. Ugyanakkor a Brit-szigetektől nyugatra anticiklon helyezkedik el, ennek keleti peremén – Nyugat-Európában – is sok a felhő, és több helyen alakul ki záporeső. Szombat estig a Kárpát-medence fölé kezdetben többnyire nedves, majd szárazabb, több fokkal hidegebb levegő érkezik.

Várható időjárás szombat estig

Szombat hajnalig többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, éjszaka főként északkeleten, keleten lehetnek átmeneti felszakadozások. Elsősorban a Dunántúlon és délen várható eső, a Nyugat-Dunántúlon havas eső, a hegyekben hó is lehet. Szombaton hajnaltól északnyugat felől gyorsan szakadozik, gomolyosodik, csökken a felhőzet, egyre többfelé, legkésőbb délkeleten süt ki a nap. Reggel, délelőtt délen és a Duna-Tisza közén néhol gyenge havazás, hózápor lehet, délután már sehol sem valószínű csapadék. Az északi, északnyugati szél több helyen megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik, szombaton néhol viharos közeli széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3 fok között várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 2 és 6 fok között alakul.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Komka Péter

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandarin.
2020. december 26. 13:02
Nem valószínű hogy havazás lesz a mai napon, a múltkori cikkben is fehér karácsonyt ígértek a meteorológusok.
annamanna
2020. december 26. 00:00
"Történelmük legnagyobb vihara pusztított a Fidzsi-szigeteken 2020. december 18. A Yasa trópusi ciklon 5-ös kategóriájú hurrikánnak megfelelő viharrá nőtte ki magát, hatalmas károkat okozott. A Yasa ciklon 5-ös kategóriájú hurrikánnak megfelelő erősséggel csapott le a Fidzsi-szigetekre csütörtökön. A szélerősség és szélsőséges időjárási tényezők tekintetében nem kizárt, hogy ez volt a valaha regisztrált legerősebb vihar a térségben, sőt, az egész déli féltekén. Hatalmas áradások, 345 km/órás szél és rendkívüli mennyiségű csapadék pusztított. A károk felmérését még végzik a szakemberek, de előzetes adatok alapján legalább 93 ezer lakos érintett, de a kommunikációs vonalak helyreállításával és a térség feltérképezésével ez a szám még növekedhet." https://www.idokep.hu/hirek/tortenelmuk-legnagyobb-vihara-pusztitott-a-fidzsi-szigeteken
kunfia
2020. december 25. 17:45
"A portálunkon 2018. május 11-én "Bármi történik a Jobbik kongresszusán, nyakukon a pártszakadás" címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy Simicska Lajos visszakért Vona Gábortól egy 20 millió forint értékű Audit. A valóság ezzel szemben az, hogy Vona Gábor Simicska Lajostól soha semmilyen autót nem kapott, így Simicska Lajos vissza sem kérhetett ilyet tőle." Meg ebben is hazudott a gazember.
kunfia
2020. december 25. 17:43
"2018. január 05. napján a www. origo.hu felületünkön közzétett "Pártmunkát végzett Czeglédy Csaba szövetkezete" című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy a Human Operator Zrt. által szervezett egyik fő munkatevékenység a szórólapozás és a standolás volt a 2014-es választások idején: valótlanul híreszteltük továbbá, hogy az iskolaszövetkezeti diákok bérét a Human Operator Zrt. alkalmazottai számfejtették, valótlanul híreszteltük továbbá, hogy a Human Operator Zrt. cégcsoport valójában Gyurcsány Ferenc és a DK vállalkozása, a rendszer célja pedig egy mozgósítható tömeg felépítése, valótlanul híreszteltük továbbá, hogy a Human Operator Zrt.-nek folyósított Altus Portfolio Kft.-től származó utalások nem kölcsönök voltak, valótlanul híreszteltük továbbá, hogy a Human Operator Zrt. a kiállított számláin megjelölt egy kedvezményezettet, ami valamilyen az Altushoz köthető cég volt, valótlanul híreszteltük továbbá, hogy a Humán Operator Zrt. cégcsoport Gyurcsány Ferenc pártjától feladatokat kapott, és azt is, hogy a feladatok kiterjedtek a tüntetések mozgósítására, valótlanul híreszteltük továbbá, hogy a Human Operator Zrt.-től kapott honoráriumot Vágó István." https://www.origo.hu/itthon/20190125-helyreigazitas.html Orbán általában hazudik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!