Novák: Kiforgatták, tudatosan félreértelmezték a szavaim

2020. december 15. 21:22

A családokért felelős tárca nélküli miniszter cáfolta, hogy azt állította volna: „egy nőnek nem kell akkora fizetés, mint egy férfinak”.

2020. december 15. 21:22
null

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a HírTV műsorában cáfolta, hogy az Axióma napokban megjelent videójában azt állította volna, hogy „egy nőnek nem kell akkora fizetés, mint egy férfinak”. Novák szerint a kiforgatták, tudatosan félreértelmezték és elferdítették a szavait.

Novák Katalin elmondta, a videóban pusztán arról beszélt, hogy nem jó, ha az egész élet egy férfiak és nők közötti versengésről szól. Szerinte sokkal jobb, együttműködésként megélni, hogy vannak a nők és vannak a férfiak, különböző adottságokkal, de ez nem arról szól, hogy egy nőnek ma Magyarországon ne lenne éppen annyira lehetősége kiteljesedni a szakmájában, mint egy férfinak.

„Semmiképpen nem arról szól, hogy ne illetné meg ugyanazért a teljesítményért ugyanaz a fizetség az egyik embert és a másikat, attól, hogy az egyikük nő, a másik pedig férfi, ez egy megkérdőjelezhetetlen alapvetés, hogy ugyanazért a teljesítményért nem érheti hátrány csak azért, mert ő nő” – fogalmazott a tárca nélküli miniszter.

A miniszter elmondta: egyesek úgy értelmezték szavait, hogy a nőknek kevesebb fizetéssel kellene rendelkezniük. Novák kiemelte, hogy semmiképp nem elfogadható, ha ugyanabban a pozícióban valakit hátrány ér azért, mert nő. Azt is hozzátette, hogy a női kvótában nem hisz, úgy véli, inkább lehetőséget kell teremteni, ezt pedig számos kormányzati lépés segíti.

(HírTV)

 

Összesen 208 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. december 16. 20:12
Katalin asszony! Tudod-e, hogy mi a napi valóság a mai, magyar családokban, hogy rutin a kín, hogy milyen munka, mennyi összeszorított száj, szem, mennyi forgolódó, kínzó álomban csikorgatott fog hangja száll a magyar falvak és városok fölött, hány anya, apa sír otthon, titokban, mert fogy az erő és holnap is talpra kell állni, tudod-e mennyi éhező családnak, gyermeknek fog hiányozni a karácsonyi ételosztás, hogy hány és hány használt ruha-játékgyűjtés indult ebben a harmadik legszegényebb EU országban, ahol a magyar reformok működnek? Hogy merészelsz magyarázkodni ahelyett, hogy azt mondanád, elcsesztem, elfelejtettem már régen, bocsi, idefent arany budiban, damaszt szalvétával töröljük. Kérj bocsánatot, minden anyától, minden apától, minden gyerektől, mert ez a legkevesebb, kérj bocsánatot, keresd elő azt a régi cikket, olvasd újra, nézz körül és kezdj el dolgozni, miniszter asszonyként, nőként és reménykedj, hogy majd egyszer, talán, mikor eleget tettél, megbocsátanak neked azok, akik bíztak abban, hogy nő, szülő és ember maradsz, felelős beosztásban is....
Nyugati Ádám
2020. december 16. 11:15
Az a baj az itt kommentelő balliberális szellemi lumpenproli társasággal, hogy a szerintük téves vagy helytelen állítások megcáfolása helyett a nyilatkozó személyét gyalázzák és emberi méltóságába gázolnak. A nők és férfiak között a Jóisten által megteremtett különbözőség a társadalom fennmaradását szolgálja, amelyben mind a nőnek, mind a férfiaknak meg van a maga feladata. Ez egy megváltoztathatatlan tény. Minden olyan ideológia és elmélet messzemenően káros, amelyik ezt a teremtett különbözőséget az egyenjogúság téves értelmezése miatt nem ismeri el, rossz és káros.
Vasalo
2020. december 16. 10:57
bocs. Rossz helyre ment....
Vasalo
2020. december 16. 10:54
A barom Gyöngyösi M. is arrol pofázik, hogy hazáját ki kell rugni az EU-bol. Ezt teszi egy ország képviselöje Brüsszelben!! Caspary: A fiatal generaciorol eddig szo sem esett, pedig ök vesztettek legtöbbet 2020-ban! Sem iskola, sem sport, sem szabadidö foglalkozások nem voltak. Rájuk még az oltás sincs kilátásban! Madison: Hol a garancia, hogy a megujulási fond pénzei tisztességesen lesznek felhasználva - egyetlen pont sincs a szerzödéseben. És az EU-nak semmi oka nincs bárkit is kioktatni, föleg nem PL és H-t, hiszen ök is éppenugy állják a számlát, söt miután még ilyen financiális segélyakciok még soha nem sültek el jol ( csak pénznyomás) aminek a következménye a hatalmas adoemelés lesz és azzal Europa még többet veszit világviszonylatban, mert megdrágit mindent.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!