Januártól alacsonyabb áfa mellett lehet új otthonhoz jutni

2020. december 18. 15:43

Akik a csokot használják ingatlanvásárláshoz, akár teljesen áfamentesen juthatnak az új otthonukhoz.

2020. december 18. 15:43
null

„Január elsejével indul Magyarország legnagyobb otthonteremtési programja” – mondta el közösségi oldalán közzétett videójában Novák Katalin családügyi miniszter. A miniszter elmondta, hogy 2021-től ismét 5 százalékra csökkentik az új építésű ingatlanok áfáját, sőt akik a csokot használják ingatlanvásárláshoz, még ezt is visszaigényelhetik, amelynek köszönhetően

a családok akár teljesen áfamentesen juthatnak az új otthonukhoz.

Novák Katalin videója alapján két feltétele van az áfacsökkentés igénybevételének, az egyik, hogy 2021. január 1-je után vásároljunk, a másik pedig, hogy ha új lakást veszünk vagy építtetünk, az ne legyen nagyobb területű 150 négyzetméternél, házak esetén pedig 300 négyzetméter a felső határ.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
airmax
2020. december 18. 20:38
Illetve a mandinertől is elvárom, hogy ne hazudjon... Nem hvg és nem 444. A tények szentek, a vélemény szabad..
airmax
2020. december 18. 20:36
Kivételesen a mandinerre illetve Novák Katalinra is dühös vagyok mert ez így hazugság... Nem mindenkinek lesz 5% az áfa. Csak ha valaki csokot tud igénybevenni..Akinek pl felnőtt gyerekei vannak, vagy egyedülálló annak marad a magas áfa... Dícséretes a családtámogatás de ezt a hazugságot nem szeretem... Eddíg egy rossz szót sem mpndtam Varga Mihályra, de én sokmilliós foglalót vesztettem amiatt hogy az áfaemelésig nem tudtam eladni a lakásom, és az építtető bontotta a szerződést.. Benyeltem és még csak ellenzéki sem lettem.. Ettől a hazugságtól pedig besokalltam... Nem elég az ellenzék ócska hazugsága mindenről? Nem lesz 5%az lakás áfa... KIVÉVE a csokosoknak.. Ennyi . Pontosan kéne leírni a tényeket, még akkor is ha az ellenzéktől ez idegen Én elvárom Novák Katalintól is. Akit ettől függetlenül nagyra becsülök..
végbélen keresztül kielégített
2020. december 18. 18:56
Hajrá Magyarország hajrá magyarok!
aleb19
2020. december 18. 16:52
bazd+ az afavisszateritest sajat kivitelezesnel azt eltorolte a gecifidesz iden csak a minisztereket repulteto, hajoztato epit.vall. legyen jo az atlagmagyar meg szopjon
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!