Index: Habsburg György lesz a párizsi nagykövet

2020. december 13. 17:44

IV. Károly unokája egy Károlyit vált a poszton.

2020. december 13. 17:44
null

Az Index információi szerint az utolsó magyar trónörökös fia, Habsburg György diplomata, újságíró lesz Magyarország következő párizsi nagykövete. A lap több diplomáciai forrásból is úgy értesült, hogy IV. Károly, az utolsó magyar király unokáját – Habsburg Ottó fiát – küldi Párizsba a kormány.

Az osztrák–magyar kettős állampolgárságú arisztokratát hétfőn hallgatja meg az Országgyűlés külügyi bizottsága, és szakmai aggályok aligha merülnek fel a jelölttel szemben. Az 55 éves Habsburg György 1996 óta tölt be különböző diplomáciai pozíciókat, a legutóbbi információk szerint rendkívüli utazó nagykövetként dolgozott, illetve a Magyar Olimpiai Bizottság érdekeit képviselte külföldön. A diplomata tavaly a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott előadásában arról beszélt: a külügyi feladatai mellett médiaérdekeltségeit is megtartotta. 

Érdekesség: Habsburg György egy másik arisztokratát, Károlyi Györgyöt váltja a párizsi képviselet élén: a grófi család tagja 2015-ben lett ott a magyar nagykövet. Károlyi magyar–francia kettős állampolgár, egyéves korától Párizsban élt.

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 225 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leakis
2020. december 14. 16:30
Mármint a Vöröskereszt elnöke volt Habsburg György akkor.
még fokozza
2020. december 14. 13:00
Az arisztokrácia vadászik. Az ilyesmit már el kell törölni a Föld színéről. Vigyáznunk kell az élőlényekre, a bolygónkra.
tintapaca
2020. december 14. 11:17
Ráadásául eléggé Márki-Zay feje is van!
tintapaca
2020. december 14. 11:13
Tiltakozom Habsburg György és a Habsburg-család minden tagjának magyar közéleti megbízatása ellen. Ez a kinevezés olyan, mintha Dobrev Klárát neveznék ki moszkvai nagykövetnek. Tiltakozom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!