Ha jogi útra terelik a révfülöpi sajtótájékoztatóm ügyét, állunk elébe! – Molnár Zsolt a Mandinernek

2020. november 04. 14:03

Nem álhírvideó, hanem sajtótájékoztató a Facebookon közzétett videója, ezt az is bizonyítja, hogy ő szerepel rajta – mondta megkeresésünkre Molnár Zsolt. Az MSZP politikusa korábban azt állította, a kormány a Mathias Covinus Collegium tulajdonába akarja adni a révfülöpi hajókikötőt és a mellette található sétányt, de ezt egyelőre nem tudta bizonyítani.

2020. november 04. 14:03
null
Pálfy Dániel Ábel

A hétvégén közzétett egy videót Révfülöpről, amelyre Orbán Balázs államtitkár, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese is reagált, és azt írta, hogy az MSZP újabb álhírvideót közölt.

Pontosítsuk ezt a dolgot, mert ez volt az egyik vitás kérdés a történetben. Én egy sajtótájékoztatót tettem közzé, amelyet én magam tartottam, tehát

szó sincs álhírvideóról.

Akkor lehetne szó ilyesmiről, ha nem én szerepelnék a felvételeken, és az nem egy sajtótájékoztató lenne.

Ön azt állította az első videón, hogy a kormány a Mathias Corvinus Collegium alapítványa tulajdonába kívánja adni a révfülöpi kikötőt és mólót, valamint a mellettük található sétányt és sportpályát. Van bármilyen konkrét bizonyítéka erre vonatkozóan?

Amit én ezzel az üggyel kapcsolatban el szerettem volna mondani, az szerepel az általam hétvégén közzétett két videóban.

Ezek szerint akkor ezek nem bizonyított információk.

A videókban ezzel kapcsolatban mindent elmondtam,

ehhez nincs mit hozzátennem.

Csodálkoznék, ha így lenne, de amennyiben Orbán Balázs államtitkár úr pert kíván indítani ellenem vagy az MSZP ellen, állok, állunk elébe.

Nem gondolja, hogy amíg nem tudja bizonyítani az állításait, kijelentése mégiscsak álhírnek minősül?

A politikában rengeteg információ kering bizonyos tervekről, aztán a jövő dönti el, hogy megvalósulnak-e. Ezt előre megmondani nagyon nehéz. Révfülöpön október 19-én több ingatlan kétharmados szavazással állami tulajdonból alapítványi tulajdonba került. Ez tény, ezt államtitkár úr sem vitatta. Mi e tény ismertetése mellett azt állapítottuk meg, hogy vannak még ehhez hasonló tervek.

Nem állítottuk, hogy ez bűncselekmény, korrupció lenne.

De felvetődött annak a lehetősége, hogy ez a folyamat folytatódjon Révfülöpön, vagy máshol. A forrásainkat pedig természetesen nem fogjuk kiadni. Ha ebből jogi kérdést csinálnak, sajnálattal vesszük tudomásul, hogy egy politikai vita jogi síkra terelődik, de természetesen állunk elébe.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rasdi1
2023. július 26. 18:09
Kérdés, hogy mennyire minősülhet egy faszbuk video "sajtótájékoztatónak", és mennyire valós az ott közzétett információ. Sőt a két kérdés fontossági sorrendje fordított. Attól, hogy valami "sajtótájékoztatón" hangzik el, valótlan információt tartalmaz, attól az még álhír. Függetlenül attól, hogy az "közösségi bejegyzés" vagy "sajtótájékoztató".
Eden77
2020. november 04. 17:34
Nem vagyok qrva, mert nem azt állítják, hogy én szereplek a pornó videón, holott de, hanem én szereplek a pornó videón, ahol azt is elmondom, hogy ez tényleg én vagyok... Vagy mi....
gbis
2020. november 04. 17:17
A szokásos mellébeszélő szöveg. Nem az volt a kifogás, hogy videó vagy sajtótájékoztató, hanem amit mondott. A mondanivaló volt álhír. Ezek a komcsik mindíg ezt csinálják, mellébeszélnek és nem a lényegről szólnak.
mo ching
2020. november 04. 16:06
Megint Szoptok, Pubi! Tehát egy sajtótájékoztatón bármilyen valóságtól elrugaszkodott hazugsággal meg lehet vádolni a kormányt? Ez valami kiváltság a maszopnál, vagy általános szabály?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!