Blikk: Véget ér a Barátok közt

2020. november 30. 09:26

A legendás sorozat 22 évig volt látható az RTL Klub palettáján.

2020. november 30. 09:26
null

A Blikk értesülései szerint az RTL Klub úgy döntött, hogy lezárja a 22 éve tartó napi sorozata forgatását, mert az már nem jövedelmező számukra. Az 1998-ban indult Barátok közt nyáron ünnepelte a tízezredik epizódját, de nézettségi rátája évek óta csökkenő tendenciát mutat. Bár a csatorna még hivatalosan nem erősítette meg a hírt, de a Blikk szerint a színészek és stábtagok már tudják, hogy véget ér a legendás sorozat.

„A sorozat íróival állítólag már közölték, kezdjék elvarrni a történetszálakat, hogy egy, a 22 éves sorozathoz méltó befejezést kapjon a széria. December végéig befejeződhet az új részek írása, azaz legkésőbb tavasszal a forgatásnak is vége lehet, így a nyáron elköszönhetnek a nézők a Mátyás király tér lakóitól” – nyilatkozta a Blikk forrása.

„Eleinte nyugtattak minket, hogy a pletykák ellenére ne aggódjunk, jó a nézettség, de én úgy tudom, már döntöttek, vége. Bevallom, arcul csapott, ki kell találnom, mihez kezdek a jövőben” – mondta a sorozat egyik szereplője.

Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese a SorozatWikinek adott indoklást a széria megszűnése kapcsán. Az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese a sorozatokkal foglalkozó oldalnak egy rövid interjúban megerősítette a Blikk hírét, hogy befejezik a sorozatot, illetve elmondta, hogy a szériát, mely volt, amikor fénykorában még 70 százalékos közönségarányra is képes volt, azért szüntetik meg, mert mostanra már messze nem nézik annyira jól, mint amikor a konkurens tévécsatornák a Barátok közthöz igazították a programjaikat, hogy azok ne kerüljenek vele szembe.

Kolosi azt mondta, a sorozat nézettsége már a minimumot sem éri el mostanában, azért nem tudták főműsoridőben sugározni, hiszen az RTL számára fontos, hogy a műsorai a saját sávjukban a legnézettebb műsor legyen.

(Blikk, media1)

Címlapkép: MTI Fotó: Kovács Sándor

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nuttika
2020. november 30. 20:20
A nagyim évek óta nézte, ő is mondta, hogy szar. Mondjuk nem ártott volna jobb forgatókönyvet írni, hogy ne essen a nézettség. Pl. engedhettek volna Szőke Zoltán kérésének, hogy javuljon meg a karaktere, mert belefáradt, hogy rosszfiút alakít 20 éve. Ő volt az egyik legnépszerűbb karakter.
linkeloe
2020. november 30. 13:37
A hír hallatán a Dunának megyek.
alacsony-a-kerites
2020. november 30. 13:20
Hú, nekem az elején még tetszett, amikor még voltak benne jó csajok. Juga Veronika, Ulmann Mónika, Fajkasházy Jéka, ...
viewty
2020. november 30. 13:08
Nem nagyon értem, egyáltalán mire kellett ez a sorozat. Ezeket a helyzeteket minden rendes munkahely produkálni tudja IRL, néha sokkal cifrábba forgatókönyvekkel is. (áskálódás, kicsinálás, egy kis ezmegaz valaki más párjával, pletyka a büfében stb...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!