Babacsomaggal ajándékozza meg a Nemzetpolitikai Államtitkárság a külhoni újszülötteket

2020. november 20. 13:56

Idén már 10 ezer csomagot osztanak szét a határon túli magyar kisgyermekes családok között.

2020. november 20. 13:56
null

Idén is babacsomaggal ajándékozza meg a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága azokat a külhoni kisgyermekes családokat, akiknél újszülött érkezett 2019-ben vagy 2020-ban, és a szülők igényelték a 2018 óta a határon túli magyarság számára is elérhető anyasági támogatást. Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára közösségi oldalán videoüzenetben jelentette be, hogy a tavaly után idén is folytatódik a program.

Ismertette: míg tavaly 6600, idén már 10 ezer csomagot osztanak szét a határon túli magyar kisgyermekes családok között. Úgy fogalmazott: örömteli hír, hogy egyre több ilyen csomagra van szükség.  A csomag egyebek között babatakarót, textilpelenkát, rágható könyvet és babapárnát tartalmaz. Ez a csomag nemcsak kedvesség a magyar kormány részéről, hanem olyan hasznos dolgokat tartalmaz, amelyek minden kisgyermekes családban jól jöhetnek – emelte ki. A babacsomagok kiszállítása a külhoni magyarlakta területekre – szoros együttműködésben Magyarország külképviseleteivel – jövő hét elején indul Potápi Árpád János szerint.

(MTI)

Címlapfotónk illusztráció. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2020. november 22. 09:46
A magyar anyák mikor kapnak babacsomagot? A vezírnek a külhoni magyarok fontosak mer ők termelik a magyar nemzeti jövedelmet mi? Sőt a mi pénzünkön kaptak ingyen maszkot mi meg meg vehettük 400Ft/db.Na látjátok honi magyarok ti ennyit értek a vezírnek.Szóval dögöljetek meg ,akkor sem lesz valódi járvány védekezés mert kell a külhoni magyaroknak a hely! Baxátok meg az ilyen pártotokat,nektek Fletó is jobb lesz mint a lator Orbán!
Zsolt75
2020. november 20. 18:09
Szép gesztus.
Magyarok Pásztora
2020. november 20. 15:11
Nagyon helyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!