Terítékre került az Országgyűlésben a romániai önkormányzati választások és a gyerekek „genderszemléletű átnevelése”

2020. október 06. 12:27

A Fidesz pótolja a forrásokat az egészségügyben – jelentette ki Selmeczi Gabriella.

2020. október 06. 12:27

A romániai önkormányzati választásokról, a gyerekek „genderszemléletű átneveléséről” és a koronavírus-járvány elleni védekezésről is szó volt a napirend előtti felszólalások során, az Országgyűlés keddi ülésén.

Jobbik: a magyarok nemcsak szavazni akarnak, de választani is

Balczó Zoltán (Jobbik) a romániai önkormányzati választásokról szólva kijelentette, hogy a magyarok nemcsak szavazni akarnak, hanem választani is. Bírálta ezért a kormányzatot, amely arra biztatta az erdélyi magyarokat, hogy szavazzanak az RMDSZ-re szavazzanak. Szerinte ezzel egyoldalú beavatkozás történik. Olyan településeket sorolt fel, ahol nem az RMDSZ színeiben nyert a magyar jelölt, például Szentegyházát. Hozzátette: a történelmi jelentőségű marosvásárhelyi győzelmet sem az RMDSZ színeiben érte el a magyar induló. Felszólította a kormányoldalt, hogy tartózkodjon a továbbiakban attól, hogy „egypártrendszert hozzon létre”. Szerinte kulcsfontosságú lesz, hogy a legmegfelelőbb szervezetek lépjenek egységre.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára azt mondta: a magyar kormány az összes magyar erdélyi szervezetet támogatni kívánja, de szerinte az érdekképviselet akkor lehet a legerősebb, ha a magyarok egységesen szavaznak, értelemszerűen a legerősebb jelöltre. Megjegyezte: a választási eredmény az összefogás sikere. Feltette a kérdést a Jobbik politikusának: hogyan akarnak együttműködni Gyurcsány Ferenccel, aki 2004-ben népszavazást és lejárató kampányt kezdett a határon túli magyarok ellen és elvenné tőlük a választójogot. Orbán Balázs hiteltelennek nevezte a Jobbik politikáját. Sorolta azokat a kormányzati kezdeményezéseket, amelyeket 2010 óta indítottak a határokon átnyúló nemzetegyesítésért.

KDNP: bízzuk a szülőkre a gyermeknevelést!

Rétvári Bence (KDNP) arról a „gender mesekönyvről” szólt, amely „Soros György támogatásával” jelent meg. Azt mondta: az ilyen „átnevelő könyvek” nagykorú tartalmakat hordoznak, amelyekről felnőtt fejjel lehet gondolkodni, óvodába vagy alsó tagozatra bevinni szerinte felelőtlenség. Szólt arról is, hogy már több mint 80 ezren tiltakoztak a könyv ellen, a tiltakozás elindítóját pedig fenyegetések érték, de a baloldalról senki nem állt ki mellette vagy a fizikai fenyegetése ellen, csupán azért, mert keresztény ideológiát követ, és nem a „genderideológiát”. Az államtitkár a magyar családok, gyermekek megvédésére szólított fel, és kijelentette: a szülők dolga a nevelés és nem a „Soros-hálózatnak” kell „átnevelni” a gyerekeket.

Zsigó Róbert, a Miniszterelnökség államtitkára közölte: a polgári kormánynak vissza kellett építenie a 2010-re elvesztett bizalmat, ezért családbarát országot kezdett építeni. Családtámogatási rendszerünk kiszámítható, tervezhető és biztonságos, a baloldali kormányok büntető, megszorító politikája után – mondta. 2010-ben visszaállították a gyes harmadik évét, megemelték a gyed maximális összegét és családbarát adórendszert vezettek be. Átfogó bölcsődefejlesztési programot indítottak, a családok számára a lakhatást is támogatják – közölte. „Hagyják békén a gyermekeinket!” – szögezte le, hangsúlyozva: nem szabad hagyni, hogy a családok és a gyermekek a napi politikai támadások részévé váljanak, és ki kell állni a keresztény értékek védelme mellett.

Fidesz: a kormánypárt pótolja a forrásokat az egészségügyben

Selmeczi Gabriella (Fidesz) a koronavírus-járvány második hullámáról szólva közölte: Magyarország az európai középmezőnyben helyezkedik el, továbbra is a legjobban védekező országok között van. Újra 4,5 millió fölött a foglalkoztatottak száma, amely csupán 20 ezerrel marad el a foglalkoztatási rekordtól – mutatott rá. A baloldal azonban most sem segít, nekik az az érdekük, hogy minél rosszabb legyen az országban a helyzet – jegyezte meg. Eközben a Fidesz pótolja a forrásokat az egészségügyben – jelentette ki. Szólt az ápolók és egészségügyi szakdolgozók novemberi fizetésemeléséről és arról, hogy néhány év alatt összesen 72 százalékkal emelkedik a bérük. 

Az előttünk álló 7-8 hónap nehéz lesz, a kormány ezért elfogadta az orvoskamara kezdeményezését, és soha eddig nem látott orvosbéremelést hajt végre – hangsúlyozta. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkár azt felelte: Magyarország a WHO protokollja alapján ülteti át a gyakorlatba a védekezési módokat, és talán nincs még egy olyan ország, amely éppen most duplázza meg az orvosok bérét. Szerinte ezzel is növelhető a sikeres védekezés lehetősége. Akár a fertőzöttek, akár az elhunytak száma alacsonyabb számos országénál, több országban nyolcszor-tízszer rosszabbak az adatok – mondta. Szólt arról, hogy a szív- és érrendszeri betegséggel küzdők aránya igen magas az elhunytak között, és csupán 3 százalék azoké, akiknek nem volt ismert krónikus betegsége.

(MTI)
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dick52
2020. október 06. 13:35
Balczó Zoltánnak üzenem. Hála istennek, lesznek még választások, de újra a Fidesz - Kdnp fog nyerni. Ebben biztos lehet, jó ember!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!