Öngyilkos lett egy felfegyverkezett embercsempész Vitnyédnél

2020. október 26. 17:04

A rendőrök biztonságos távolságból követték, megállásra szólították fel, de ennek nem tett eleget, ezért figyelmeztető lövést adtak le.

2020. október 26. 17:04

Öngyilkos lett egy felfegyverkezett embercsempész a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyédnél, miközben a rendőrök elől menekült – közölte a rendőrség hétfőn. A police.hu-n olvasható közlemény szerint a rendőrök megállítottak egy Ausztria felé haladó járművet a 85-ös számú főúton. A gépkocsi vezetője, kezében egy lőfegyverrel és egy kézigránáttal, kiugrott és elszaladt.

A rendőrök biztonságos távolságból követték, megállásra szólították fel, de ennek nem tett eleget, ezért figyelmeztető lövést adtak le. Ekkor a férfi maga ellen fordította fegyverét. Eközben a nála lévő kézigránát felrobbant. A gépkocsiban a sofőrön kívül öt illegális bevándorló utazott. Hárman elfutottak a helyszínről, felkutatásuk folyamatban van. Két külföldit előállítottak. Az eset körülményeit a Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Nyomozó Ügyészsége vizsgálja.

(MTI)

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. október 27. 05:53
"Egy szemtanú írta: "Pont ott haladtunk el, amikor lövés dördült, utána egy hangos robbanás volt. Majd három rendőr golyóálló mellényben jött ki az erdő előtti részről. Utána vettük észre a narancssárga mellényben a fűben fekvő testet. Elég sokkoló volt. Miért nem zárták le az utat a rendőrök?" Az enyugat úgy tudja, a holttest megközelítése sem volt egyszerű, tartani lehetett attól, hogy még fel nem robbant lőszer is van a férfinél. Már a terrorelhárítás is a helyszínen van. Újabb szemtanúk írtak az enyugatnak: "A vitnyédi embercsempész sztorihoz szeretnék szólni. Mi az első autóban ültünk, a rendőrautók mögött álltunk 10 méteren belül. Az autóból kiszállt három sötét bőrű ember, majd egy fehér férfi is, akire a rendőrök pisztolyt szegeztek és azt kiabálták neki, hogy tegye le a gránátot. Eközben a migránsok elmenekültek a kertek mögött, mert látták, hogy a rendőrök a fehér férfira figyelnek. Többszöri felszólítás ellenére sem tette le a gránátot, távolodtak a fő úttól, majd szépen nyugodtan sétálgatott és telefonált közben. Ezután engedett el minket az egyik rendőr... mi eddig voltunk részesei az eseményeknek". "A közelben lakunk... Láttunk egy rendőr autót a szántóföldek között a robbanás után csaknem két órával..."" https://www.enyugat.hu/cikk/6070_felrobbantotta_magat_az_embercsempesz_vitnyednel
annamanna
2020. október 27. 05:21
"Molnár Gábor biztonságtechnikai szakértő a Magyar Nemzetnek elmondta, a pisztoly és a kézigránát arra utal, az öngyilkos embercsempész nem egyszerű, mezei sofőr lehetett, csak kemény bűnözők juthatnak hozzá ilyen eszközökhöz az alvilági feketepiacon. Az is bűnözői múltra utal, hogy a menekülő nem adta meg magát a rendőröknek, hanem az öngyilkosságot választotta, nem kizárt, körözték is, semmiképpen nem akarta, hogy elfogják. Az, hogy a gránát direkt vagy véletlenül robbant fel, még nem tisztázott, mint ahogyan az sem, elsütötte-e a pisztolyát a sarokba szorított embercsempész. A férfi nem magányos fuvaros lehetett, nagy valószínűséggel egy embercsempész-hálózat tagjaként szállította az illegális bevándorlókat." https://magyarnemzet.hu/belfold/felrobbantotta-magat-egy-rendorok-elol-menekulo-embercsempesz-8863832/
Bűbájos Küsmödy
2020. október 27. 03:24
"Kirobbanó formában" volt!
nemecsekerno_007
2020. október 26. 23:02
Ez egy nagyon gáz történet. Nagyon remélem, hogy ebből nem rendszer.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!