Bővíti gyártóképességét a Doosan Tatabányán

2020. október 30. 14:57

A beruházás kétszáz új munkahelyet teremt Tatabányán és annak környékén.

2020. október 30. 14:57
null

Tatabánya mellett egy 75 milliárd forintos beruházással építi fel második gyárát a Doosan – jelentette be Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter rámutatott, hogy a beruházás kétszáz új munkahelyet teremt Tatabányán és annak környékén. A kormány ezt a beruházást is visszanem térítendő támogatással segíti, de annak összegéről még zajlanak a trágyalások – mondta el. A Doosan első Tatabányai üzemének megépítését is támogatta a kormány, akkor 15 millió euróval járult hozzá a 100 milliós beruházáshoz.

A Doosan egy 125 esztendős multú elektromos autóipari beszállító vállalat, amely az akkumulátorokhoz gyárt rézfóliákat. A cég a világ több mint negyven országában, több mint negyvenezer munkatárssal rendelkeznek. Az első gyáruk 10 ezer tonna fóliát gyárt évente, a második gyárral ez 25 ezer tonnára emelkedik – ami kontinentális értelemben az egyik lenagyobb rézfóliagyártási kappacitás lesz.

Ezt a beruházást egy nagy nemzetközi veresenyben nyertük el, nem volt evidens hogy ez Magyarországra jön” – mondta el a miniszter hangsúlyozva, hogy

ennek a gyárnak a jelenléte tovább erősíti hazánk pozícióját az autóiparban. 

A Doosan mostani gyárépítése is egy koreai beruházás, ami szintén a keleti nyitás politikájának értelmében történik meg – mondta Szijjártó. Kifejtette: tavaly először fordult elő, hogy egy keleti vállalat hozta a legtöbb beruházást hazánkba. Az tavaly újonnan léterejött munkahelyek 30%-a koreai vállalatokhoz köthető – mutatott rá a külügyminszter.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. október 31. 00:07
Na és mi a helyzet a magyar beruházásokkal külföldön? Azok hogyan állnak?
Griffmadar
2020. október 30. 17:54
Tökös X
nick89
2020. október 30. 15:09
"...de annak összegéről még zajlanak a trágyalások" Gondolom az alkotmányos költségeket sokallja a másik trágyaló fél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!