Felfüggesztette Göd polgármesterét a DK-LMP-Jobbik koalíció

2020. július 31. 14:24

Az ülésen jelen levő civilek kifogásolták, hogy Fülöp Zoltánra a gödi lakosság egy százaléka szavazott, mégis most átveszi a választott polgármester jogköreit.

2020. július 31. 14:24

Bekiabálásokkal teli, feszült hangulatú ülésen tárgyalta újra pénteken Göd város önkormányzata Balogh Csaba polgármester (Momentum) felfüggesztésére tett korábbi indítványt – írta a Népszava. A javaslatot az LMP, a DK és a Jobbik képviselői terjesztették be két hete, miután szélsőségesen megromlott a viszony a Fideszt ősszel leváltó koalícióban. Az akkori előterjesztés részeként fegyelmi vizsgálatot is indítottak Balogh Csabával szemben, amivel a polgármester eddigi intézkedéseit vizsgálják.

Mindkét javaslatot a Fidesz képviselői is támogatták, csak ennek köszönhetően jött létre a szükséges többség. A polgármester mellett szavaztak a Párbeszéd és a Momentum képviselői. Az újratárgyalásra azért került sor, mert Balogh megvétózta az első szavazást a felfüggesztésről, ugyanakkor ezt nem tette a fegyelmi vizsgálat esetében, mondván „nincs takargatni valója”.

„Szégyen!” – kiáltották a közgyűlés termét megtöltő civilek a szavazás eredményét látva. Balogh Csaba jogkörei két hétig – az előterjesztés értelmében – Fülöp Zoltán alpolgármesterhez (LMP) kerülnek, ez egybeesik a fegyelmi vizsgálat végével is.

Az ülés végig feszültségekkel teli volt. A szavazás előtt a polgármester szót kívánt adni a civileknek is, amire a vele szembekerült alpolgármesterek (Fülöp Zoltán és a DK-s Lőrincz László) frakciója módosítani akarta a szabályzatot, hogy erre ne kerülhessen sor. Ez meghatározta a felszólalások hangulatát, az indulatos felszólalásoknak pedig a legtöbb kritikát kapó Fülöp akart véget vetni ügyrendi javaslatával, ami csak olaj volt a tűzre.

Nem pozícióharcokat kell folytatni, hanem tenni az adóbevételekért, az erdőirtás ellen a véderdő telepítéséért” – mondta egy szót kapó lakos, aki bevallása szerint arra szavazott ősszel, hogy a Fidesz által oda vitt Samsung gyár miatti helyzetet rendezze az ellenzéki összefogás. Hozzátette, hogy „a Samsunggal együtt pokolba kívánja” azokat, akiknek a mostani helyzetet köszönhetik, utalva a politikai feszültségekre és a korábbi fideszes vezetés döntéseire egyaránt. 

Kifogásolták azt is, hogy Fülöp Zoltánra a gödi lakosság egy százaléka szavazott, mégis most átveszi a választott polgármester jogköreit. Fülöp Zoltán kérdésre sem kívánta elárulni, hogy a polgármester jogköreit átvéve mire készül a következő két hétben, milyen döntéseket kíván hozni, kiket akar leváltani pozíciójából vagy milyen gazdasági döntéseket hozna. A szavazás után zárt üléssel folytatódott a közgyűlés, a lakosok egy része a hivatal épülete mellett várt be több képviselőt, folytatva számonkérésüket.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2020. augusztus 01. 17:13
Akiktől ellopták a tárolóban a biciklit, azoknak az élete nyilván nehezebb lett. Mindegy. Szerintem van esély új választásra, aminek a fő akadálya, h. a jelenlegiek nem igazán lehetnek biztosak az ismételt győzelemben. Volt még a fideszes időkben egy hihetetlenül dilettáns módon megszervezett veszélyes hulladék begyűjtés is. A szűk, homokos mellékutcákban több órát kellett a kocsikban dekkolni, míg a rossz háztartási gépeket le lehetett adni a tömött csomagtartókból. Jó forró nyári szombat de. volt. Bocsánatkérés, ígéret legközelebb esetleg háztól begyűjtésre, semmi. Jó, mi biztosak voltunk abban, h. moslékék NEM lesznek jobbak.
hátakkor
2020. július 31. 21:23
Egy ellenzéki pártnak volt konkrét választási igérete, a Dobrev Kleinnek: káosz!
Zsolt75
2020. július 31. 19:35
Remélem hamar levágják az elvtársak. Nagy meleg van.
Knerten
2020. július 31. 18:51
Bazmeg, ez egy kibaszott vicc. Ezek tíz forintért kicsinálják egymást, akkora demokrathák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!