Az LMP nem hagyja, hogy a szakrendelőket is elvegyék az önkormányzatoktól

2020. július 31. 14:02

Ha ez mégis megtörténik, az az ellátás színvonalának romlását eredményezi, állítja Kanász-Nagy Máté.

2020. július 31. 14:02

Az LMP országos elnökségének titkára szerint számos jel utal arra, hogy a kormány a szakrendelőket is állami fenntartásba akarja venni. Kanász-Nagy Máté pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette ugyanakkor: ha ez megtörténik, az az ellátás színvonalának romlását eredményezi.

A politikus szerint „az újabb merényletre” az utal, hogy az egészségügyi dolgozókat olyan kérdőívvel keresték meg, amelyen a kérdések legnagyobb része az államosítással, a központosítással foglalkozik. Kanász-Nagy Máté ezt úgy értékeli: az „irányított” kérdésekkel csupán legitimációt akar szerezni a kormányzat ahhoz, hogy a már meglévő terveket ősszel megvalósítsa.

Nem akarjuk odaadni a szakrendelőinket, azokat meg kell tartani az önkormányzatoknál” – jelentette ki Kanász-Nagy Máté, aki Újpest alpolgármestereként maga is felelős a kerületi egészségügyi ellátásért.

Hangsúlyozta: az önkormányzatok hozzátesznek az alulfinanszírozott egészségügyi ellátáshoz, az állami finanszírozás ugyanis önmagában kevés. A IV. kerület például évente több mint 300 millió forintos többletet nyújt a szakrendelőnek. Ennek köszönhetően folyamatosak a fejlesztések, csökkentek a várólisták, új orvosokat hoztak a kerületbe – hangsúlyozta.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2020. augusztus 03. 16:44
Ma voltam vérvételen. Minden szuper, még ha nem is hiszi el bárki. Telefonon kaptam időpontot, a háziorvos helyettesétől beutalót, elmentem, 7. voltam a 30 várakozóból, sipp-supp megvolt. Most megnéztem a felhőben az eredményt, az egyik szuper, a másik adat szerint meg: hogy jöttem én ide lábon. Hogy kié a szakrendelő, innentől nekem mindegy. Minden a dolgozó népé. Ez ugye már rögtön kizárja a lakosság majdnem felét. Mert a nemdolgozókénak coky.
lazsu
2020. augusztus 02. 15:18
El vagy maradva, lelkem, már évekkel ezelőtt átvette. Ahol azonban fideszesek voltak a rendelők vezetői, ott ki lehetett lobbizni a maradást az önkormányzatoknál. Én csak egyet ismerek, a saját városomét, hát, mit mondjak, tragikus.
Foreth Beatrix
2020. július 31. 15:56
Átvétel esetén, a harmadik kerületi Szt. Margit rendelő már nem lehetne rosszabb. Hasi ultrahangra július első felében az volt a válasz, nincs időpont, érdeklődjön augusztusban... Ez egy alap vizsgálat, ami a további vizsgálatokhoz elengedhetetlen lenne. Nem lehetne rosszabb az ellátás, ha nem az Önkormányzat lenne a fenntartó.
Lombi
2020. július 31. 15:01
Na. Ezek meg feltörtek mint a talajvíz. Nem tudnák ezt a 2 évet szépen csendben lehúzni? Bosszantó ez az arcoskodás. A fizetésüket úgy is felvehetik, utána meg úgy is végük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!