A nagycsaládosok a Liget projekt befejezését kérik a fővárostól

2020. június 03. 16:00

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Városligeti Építészeti Szabályzat módosítására vonatkozó javaslat visszavonására kéri Budapest vezetőit.

2020. június 03. 16:00

„A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) arra kéri a főváros vezetését, hogy ne akadályozza a Liget Budapest Projekt befejezéséhez szükséges múzeumok és a színház megépítését” – tartalmazza az egyesület elnökségének közleménye, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.

Azt kérik, hogy a főváros vezetése a gyermekes családok, a fiatal generációk érdekében vonja vissza a Városligeti Építészeti Szabályzat módosítására vonatkozó javaslatát, amellyel „utólagosan akarja megakadályozni” a projekt még el nem készült elemeinek, többek között a Gyermek- és Ifjúsági Színháznak a megépítését. „A NOE szerint a fejlesztés megkezdése előtt széles körű egyeztetés folyt a Liget projektről, amelyben éveken át részt vett az egyesület is” – teszik hozzá.

„A projekt eredeti elemeinek megvalósulása esetén számtalan szabadidős lehetőség áll majd a családok rendelkezésére, a többi között a játszóterek megújulásának, a Gyermek- és Ifjúsági Színház, az új Nemzeti Galéria, illetve a többi múzeum megvalósulásának köszönhetően” – írták. Hangsúlyozták, hogy a projekt már a kivitelezés és nem a tervezés stádiumában van, és befejezésére a források rendelkezésre állnak. „A főváros vezetése pedig a partnerként számíthat az egyesületre, mert  fontos számukra, hogy minél több hasznos fejlesztés valósuljon meg a fővárosban” – zárul a közlemény.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2020. június 03. 18:33
Emlékezzünk meg Kartekony Geri eddigi munkásságáról. - Liget-stop - kórházstop - Budapestinfo-stop - Pesti Úti Mészárszéken: takarításstop, fürdetésstop, orvosstop - a vírus elszabadulásakor: BKV-stop - a legforgalmasabb főutakra festett kerékpársávokkal: autóstop - Lánchíd-stop Ami lett/maradt: 40+ rabló, magyarázkodás a fészen, felelősséghárítás, vádaskodás, ajvékolás és persze a hazudozás.
nyugalom
2020. június 03. 17:35
A fovarosert dolgozik kamugeri es rablo bandaja!
Emmanuel Goldstein
2020. június 03. 16:11
A budapestiek többsége nem akarja a drága és felesleges Liget-beruházást: https://index.hu/belfold/2016/02/23/nagyon_nem_akarjak_a_budapestiek_a_varosliget_beepiteset/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!