Századvég: Nem csak az egészségügy, a lakosság is el van látva védőfelszereléssel

2020. május 15. 09:50

Gyakran állítják azt a rémhírterjesztők, hogy Magyarországon rosszak a halálozási adatok.

2020. május 15. 09:50

Nem csak az egészségügyi rendszer, a lakosság is jól el van látva védőfelszereléssel, például maszkkal – mondta Palóc André, a Századvég vezető elemzője péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

A műsorban az álhírekről beszélgettek, és elhangzott, hogy ezek terjesztői általában a kormányzati intézkedésekbe, illetve az egészségügy ellátottságába vetett hitet akarják aláásni. Pedig a Századvég nemrégiben végzett felmérése szerint – mondta Palóc André – az emberek 84 százaléka rendelkezik maszkkal, és pusztán 2 százalékuk mondta azt, hogy ez nem elérhető a számára.

Gyakran állítják azt a rémhírterjesztők, hogy Magyarországon rosszak a halálozási adatok – folytatta –, holott például a Johns Hopkins Egyetem adatbázisa szerint míg például Belgiumban 76 felett jár a 100 ezer lakosra jutó halálesetek száma, addig itt ez alig több mint 4. Tehát Magyarországon közel sem olyan a helyzet, mint amit egyes rémhírterjesztők állítanak – fűzte hozzá. Palóc André kijelentette: az ilyen rémhírek mögött általában politikai motiváció áll.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
glensi
2020. május 15. 16:07
Ha elfogynak az értelmes érvek, akkor jön a büdös száj, a cigányozás, törpézés, diktátorozás és többi hasonló hívószó (Mészáros Lőrinc, stadionok, stb.). Nem tudsz másba kapaszkodni? Nem szívesen lennék a helyedben.
zsoltkom2
2020. május 15. 15:09
"Nem csak az egészségügy, a lakosság is el van látva védőfelszereléssel" Hazudós emberek még mindig vannak dögivel az Orbánok között. "A Dél-pesti kórház egyik dolgozója Bencsik János képviselőnek beszélt az alkalmatlan védőfelszerelésekről." "A videóban bemutatott - Bencsik állításai szerint a kórház nővéreitől kapott - eszközökről elmondta, hogy - tizenkét órát kell dolgozniuk egy legfeljebb négy órán keresztül hordható maszkban, amelyben ráadásul nehezen lehet lélegezni, "szédülés keletkezik tőle, nekem a vérnyomásom is magasabb lett". - A gumikesztyűk szerinte nem nyújtanak védelmet, ezért általában kettő-hármat szoktak egyszerre felvenni belőlük, és könnyen elszakadnak, ezt be is mutatták. - A védőszemüvegek bepárosodnak, nem lehet bennük dolgozni, ezért inkább sajátot használnak. - A biztosított védőköpeny nagyon vékony, nem véd meg a vírustól, csak látványelemnek jó." https://bit.ly/2AuNTXK Egyébként ki látja el az egészségügyet és a lakósságot? Valószínű nem csak Fidesz-egyszereplős, aki ellát. Némely piszok alak nem emlékezik meg Cecília mama és Orbán néni kezdő nyelvbotlásairól, amikor még nagyjából minden ellenkezője volt, mint amit ma állítanak. És a szakmaiság, volt népi ihletésű/ motivált is... nehogy a népharag kikezdje Orbán halhatatlanságát. Cecília mama inkább bevállalta Orbán helyett az időjós szerepet némi unaloműző negédes malaszttal.
Emmanuel Goldstein
2020. május 15. 13:35
Egy politikai elemzőnek mióta feladata azt eldönteni, hogy a lakosságnak van-e védőfelszerelése vagy nincs?
glensi
2020. május 15. 10:49
Sikeresek vagyunk az összes mutatóban. Jól mondta tegnap Merkely prof., hogy a fél világ irigykedhet ránk. A kormány jó időben jó intézkedéseket hozott, a lakosság fegyelmezetten be is tartotta ezeket, gyanítom azért, mert bíznak a kormányban. Pedig voltak próbálkozások a svéd modell alkalmazására (pl. járatritkítás), úgyhogy nehezített pályán kellett játszani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!