Mától a Volánbuszokon is kötelező a szájmaszk

2020. május 11. 10:18

Több új intézkedés lépett életbe egyszerre.

2020. május 11. 10:18

Hétfőtől kötelező a szájmaszk viselése a Volánbusz járművein, és az első ajtón kell felszállni azokra a járatokra, amelyek nem érintik Pest megyét és Budapestet – közölte a busztársaság hétfőn az MTI-vel. A közleményben azt írták, a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszában, a május 11-i üzemkezdettől jelentős változások lépnek életbe a közlekedési társaság járatain. Az autóbuszállomások nyitott részein a másfél méteres védőtávolság betartása – a járványügyi szabályozással összhangban – kötelező, a szájat és az orrot eltakaró eszköz viselése ajánlott.

A fővárost és Pest megyét nem érintő járatok esetében visszaáll az első ajtós felszállási rend, és szigorú óvintézkedések betartása mellett ismét lehet a járművezetőtől menetjegyet, bérletet vásárolni. E célból a buszon egyszerre egy utas tartózkodhat, a jegyet vagy bérletet váltani kívánó többi utazónak a peronon kell várakoznia a másfél méteres védőtávolság betartásával – tették hozzá.

(MTI)

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. május 11. 18:44
Ahhoz képest, hogy Budapesten a legnagyobb a járvány Budapest van a leginkább elmaradva. Folyton olyan intézkedéseket hoznak Budapesten, amelyek az ország gyakorlatilag járványmentes vidékein már hetek óta érvényben vannak.
cutcopy
2020. május 11. 11:58
"ismét lehet a járművezetőtől menetjegyet, bérletet vásárolni. E célból a buszon egyszerre egy utas tartózkodhat" Tehát felszáll, jegyet vesz, leszáll..
Gyéressy Károly
2020. május 11. 11:28
Ha eddig nem kellett, most miért?
patkánynak sem nevezhető férgek
2020. május 11. 11:04
Mondjuk ez a 1,5 méteres várakozás elég vicc, ha amúgy aztán melléd ül le az utastárs... :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!