200 új munkahelyet nyit a Mercedes-Benz Kecskeméten

2020. március 13. 16:45

Mintegy ötvenmilliárd forint összegű beruházással új présüzemet épít Kecskeméten a Mercedes-Benz.

2020. március 13. 16:45

Mintegy ötvenmilliárd forint összegű beruházással új présüzemet épít Kecskeméten a Mercedes-Benz; az autógyár a bővítéssel 200 új munkahelyet teremt – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Kecskeméten. A kecskeméti Mercedes-gyárban tartott ünnepségen Szíjjártó Péter elmondta: az új présüzem 23 ezer négyzetméteren terül majd el, és gyakorlatilag a gyár préskapacitásának megduplázását eredményezi.

Hangsúlyozta: a beruházással a magyar gazdaság tovább erősödik. A cél az, hogy továbbra is az Európai Unió leggyorsabb növekedési ütemét tudja felmutatni. Szíjjártó Péter közölte: az új üzemben alkalmazott legmodernebb technológia révén nemcsak helyi szinten, de globálisan is hatékonyabbá és rugalmasabbá válik a Mercedesek gyártása.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jóember
2020. március 13. 18:14
A multikat minden regnáló hatalom szereti, mert ahol megjelennek ott viszonylag hamar teremtenek munkahelyeket, stabil állami bevételeket és ez a hatalomnak jó, mert el tud dicsekedni vele, hogy lám: ezt mi csináltk. Az más kérdés, hogy a legértékesebb erőforrást, az emberi erőforrást zsákmányolja ki és egyben a közösség gyarapodásának a lehetőségét veszi el, de ez a hatalom számára pillanatnyilag mellékes.
Akitlosz
2020. március 13. 17:17
Német minőség. Magyar fizetések.
nemecsekerno_007
2020. március 13. 17:10
Nagyon helyes. Kell az erősítés a gazdaságnak, főleg a koronavírus-járvány hatásai miatt.
3M..
2020. március 13. 16:52
240 millió forintot egy munkahely megteremtésére? Nem semmi. A magyar kisvállalkozók miért nem kapnak egy munkahely megteremtésre hasonló összegeket? Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!