Júliustól lesznek ingyenesek a meddőségkezelésben használt gyógyszerek

2020. január 03. 14:22

A Emmi szerint 12 meddőségi központban várják már az érintett állampolgárokat.

2020. január 03. 14:22

Júliustól lesznek ingyenesek a meddőségkezelésben használt gyógyszerek és a teljes körű meddőségi kivizsgálások - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken az MTI-vel. „Ahogy a Magyar Közlönyben megjelent, július 1-től lesznek ingyenesek a meddőségkezelésben használt gyógyszerek. Csakúgy, mint a teljes körű meddőségi kivizsgálás a nők és a férfiak esetében is” - írták.

Az Emmi a közleményben kitért arra, hogy 2020-tól TVK (teljesítményvolumen-korlát) mentesen számolhatják el a közfinanszírozott intézmények a beültetéseket. „A múlt év végén gyarapodott az állami fenntartású meddőségkezelési intézetek száma, napjainkban már 12 korszerű felszereléssel működő meddőségi központ várja az érintetteket” – olvasható a közleményben.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. január 03. 15:04
Engem azért érdekelne, hogy ahhoz, hogy január elsejétől ingyenessé váljanak a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszerek és meddőségi beavatkozások, ahhoz miért kell lenyúlni magántulajdonokat? Államilag... Akkor mi volt a baj a Rákosi-rendszerrel? Érdekelne, mitől lesz jobb az állami rendszer, hogyan férnek majd hozzá többen a kezelésekhez, honnan lesz több orvos, több eszköz? Ki fogja fizetni azokat az orvosokat, akik eztán közalkalmazottak lesznek? Vagy nem? Egyáltalán milyen jogi alapja van az államosításnak, és mekkora görénység kell ahhoz, hogy a magyar egészségügyet lepusztító állampárt vegye magának a bátorságot, hogy arról pofázzon: az emberi élet nem üzlet. Mondjuk ez szó szerint igaz. A lopás és a korrupció a legnagyobb üzlet. Rohad minden, amihez hozzányúlnak, de tovább központosítanak, államosítanak, centralizálnak. Azt lehet tudni, hogy a lakosság magántulajdonában lévő ingó és ingatlan vagyont mikor államosítják? A lakásokat, házakat, gépkocsikat, cégeket mikor? De akkor már a megszületett és meg nem született utódokat is államosítsák szerintem.
NDAP1945
2020. január 03. 14:33
Csak nyelvbotlás volt, hogy januártól lesz ingyenes Később: Csak nyelvbotlás volt, hogy ingyenes lesz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!