Radics Béla bíbor Gibsonja előtt tisztelegnek a zenészek a Várkert Bazárban

2019. augusztus 26. 07:14

Az immár muzeális értékű gitár végre az őt megillető helyre került, és a nagyközönség is megtekintheti.

2019. augusztus 26. 07:14

Nagyszabású rendezvénnyel ünneplik meg Radics Béla híres, elveszettnek hitt gitárját a Várkert Bazárban. A Mini együttes, a Loyal zenekar és jó néhány sztárvendég közreműködésével rendezett koncerttel tisztelegnek az egykori Ifipark előtt is, ahol Radics Béla rendszeresen fellépett – írja hétfői számában a Magyar Nemzet.

Mint a lap felidézi, Kosik Kristóf jogász-zenész, a bíbor Gibson új tulajdonosa tizenöt esztendeje kezdett intenzív tárgyalásokat annak érdekében, hogy az immár muzeális értékű gitár végre az őt megillető helyre kerüljön, és a nagyközönség is megtekinthesse.

A vállalkozás sikerét megünnepelendő augusztus 30-án 16 órától, Velünk élő legendák címmel az egykori Budai Ifjúsági Park helyén, a Várkert Bazár Öntőház udvarán hármas koncertet rendeznek. 

Az eseményen fellép a Loyal zenekar, valamint a Mini együttes, amely épp fél évszázada nyolcezer néző előtt, Radics és a Tűzkerék színpadi vendégeként tartott frenetikus sikerű koncertet az Ifiparkban. Az alkalomra olyan vendégeket hívtak, mint Kézdy Luca hegedűvirtuóz és Papp Gyula ős-minis billentyűs, de az Egyesült Államokból hazalátogató Balogh „Szivacs” Jenő is beül a dobok mögé.

A rendezvényt a kétórás bíbor Gibson gála zárja, amelyen színpadra lépnek Radics egykori zenésztársai is. Fellép a Póka Egon alapította, valamint erre az alkalomra Tátrai Tiborral kibővült és más, neves vendégekkel megerősített Póka Experience, Varga Miklós, Tempfli Erik, Solti Franky, Tóth János Rudolf és Papp Csaba, valamint a Gibson-tulajdonos Kosik Kristóf. 

Az eseményre elkészült Radics Béla portréja, a festményt este mutatják be a rajongóknak, sötétedés után pedig filmvetítést is tartanak. A rendezvény ingyenes, de csak koncertjeggyel látogatható, amelyet online lehet igényelni.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
twist
2019. augusztus 26. 11:40
A legfontosabb, hogy Radics a gitározás mellett egy jelenség volt, a rockzenében nagyon fontos a kisugárzás, a hitelesség. Nagyon nehéz ember volt, de ehhez hozzájárult az is, hogy a "hivatalok" szinte nem is vettek róla tudomást. A rövid életű Taurus együttesben lett volna lehetősége, hogy az őt megillető helyre kerüljön, de azt szétverte a lemezgyár..
alex44
2019. augusztus 26. 11:06
A zöld, a bíbor és a fekete" RB"emlékére: https://www.youtube.com/watch?v=oHh978yizqQ
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!