Újra Budapesten műtik a bangladesi sziámi ikerpárt

2019. január 04. 22:09

Az ikrek szombaton érkeznek és ismét a magyar csapat műti meg őket.

2019. január 04. 22:09

Budapestre érkezik szombaton az a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikerpár,  szétválasztásukat a világon egyedül egy magyar orvoscsoport vállalta – közölte pénteken a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány pénteken az MTI-vel.

A kétéves Rabia és Rukia azért jön Magyarországra, hogy elvégezzék rajtuk a végleges koponyaszétválasztó operációhoz szükséges diagnosztikai és előkészítő vizsgálatokat és beültessék a szövettágítókat.

A három fő szakaszból álló műtétsorozat első részét, a fő agyi szállítóér-hálózat érfalon belüli kétlépcsős szétválasztását sikerrel végezte el az alapítvány háromfős orvoscsapata Bangladesben februárban és augusztusban.

A fejüknél összenőtt sziámi ikerpárt hosszas mérlegelés után azért hozzák Magyarországra, hogy a műtétsorozat következő, plasztikai sebészeti részét orvosszakmai szempontból ideálisabb körülmények között végezzék el. Ezután az előkészítés után fogják majd elvégezni az agy és a koponya végleges szétválasztását jelentő „nagyműtétet”.

(MTI, Nyitókép: MUNIR UZ ZAMAN/AFP)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barom segédmunkás
2019. január 05. 12:00
Isten áldása legyen a gyermekeken és a Doktor urak munkáján...!!!
syphax
2019. január 05. 11:24
Nem nagyon van kedvem olyasmihez, amire Ön kér. Elsősorban azért nincs, mert ez az egész ügy NEM LÓVERSENY! Tehát az, hogy ki milyen "nemzetközi társaságokban" van benne vagy nincs, az nekem nem számit. Ami nekem számit az inkább az, hogy MILYEN GYAKORLATI SZAKMAI FÖLKÉRÉSEINK vannak: milyen nehézségi szintűek és milyen gyakoriságúak.És EZ(!) önmagáért beszél. A publicity meg a propaganda itt nem igazán menő, bár azt nem állitanám, hogy teljesen lényegtelen...lenne. Amit tudok az az a kevés, ami Csókay prof.-on keresztül van meg, akinek a nagybátyja itt jezsuita szerzetes, és sokat tartózkodik Nála az unokaöccs. Egyrészt. Másrészt a Csókay felesége--Daniella--osztálytársi-rendszeres baráti kapcsolatban áll a feleségem unokahugával, és néha találkozunk..itt-ott.
komik
2019. január 05. 10:33
Imádkozom hogy siker legyen és a gyerkőcök egészségesen hazajussanak. Szorítunk a magyar orvosoknak!
orion
2019. január 05. 09:32
És még egy olyan komment sincs, hogy a kormány bangladesi ikrekre pocsékolja az adóforintokat, bezzegmindmeghalunk? Mi van, alusznak az érdekeltek?! Sok sikert az orvosi csapatnak és a kicsiknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!