Szerencsésen megúszta eddig a jeget Jani kompja

2019. január 25. 20:10

Ugyan még koránt sincs vége a télnek, azonban az bátran kijelenthető, az első komolyabb jégtáblák nem tettek kárt a tiszacsegei kompban. Emlékezetes, két éve helikopteres mentőakcióra volt szükség ahhoz, hogy a komp kezelőjét kimentsék a jég által szó szerint elrabolt úszóalkalmatosságról.

2019. január 25. 20:10

Ahogy az MTI fotóin is látszik, igencsak befagyott második legnagyobb átmenő folyónk Tiszacsegénél. A képeken az is jól kivehető, hogy a két évvel ezelőtti események főszereplője, a komp ugyan nincs biztonságos távolságban a jégtábláktól, ám valószínűleg – hacsak nem lesz erősebb jégzajlás – idén eseménytelen lesz a tele.

A Tisza:

És a komp:

És még egyszer:

Emlékeztetőül, így menekült meg Jani. Aki meg csak a 2017-es jégdugóban gyönyörködne, annak az alábbi videóval tudunk szolgálni:

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. január 26. 19:12
Pihen a komp kikötötték. Szél Berniben nem hallgat a sötétség. Bezzeg Lyukas Zokni is hangos Képviselő lett ez a két fingos.
ellenforradalmár
2019. január 26. 07:10
Szabadítsátok ki Janit | Official Trailer [HD] | 2017 https://www.youtube.com/watch?v=VRjtxRUDMak
3M..
2019. január 25. 20:25
Jómagam, ha a természetet keresem, a felső-Tisza vidékén szoktam a szabadidőmet eltölteni. Nincs még egy olyan vadregényes térsége Magyarországnak, mint a szőke Tisza, felső vidéke. Vad és megzabolázhatatlan. A fekete és a fehér Tisza összefolyása Rahónál, a Túr-Tisza összefolyása Sonkádnál, a magyarság jellemét tükrözik. Kiszámíthatatlan és mégis vonzza azokat, akiket nem lehet betörni. Csak a Nemzet! Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!