Magyarország problémás a svéd külügyminiszter szerint

2018. december 28. 12:04

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter visszautasítja Margot Wallström szavait.

2018. december 28. 12:04

A Dagens Nyheter svéd országos napilap internetes felületén csütörtökön megjelent egy interjúban Margot Wallström svéd külügyminiszter egyebek mellett azt mondta, hogy Magyarország problémás. Magyarország számos alkalommal egyedül akadályozza meg az EU-t abban, hogy egységes hangon szóljon. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter visszautasítja Margot Wallström svéd külügyminiszter pökhendi szavait – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium pénteken közleményben az MTI-vel.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter válaszában hangsúlyozta: a svéd bevándorláspárti kormány belpolitikai bizonytalanságba kormányozta Svédországot, jelenleg nem lehet tudni, hogy mikor lesz új kormánya Svédországnak, Margot Wallström mégis fontosnak érzi, hogy Magyarországot kritizálja. Szijjártó Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar emberek egymás után harmadszor választották meg nagy többséggel az Orbán-kormányt, a stabilitás nagy érték egy ilyen kihívásokkal terhelt időszakban.

A miniszter szerint a bevándorláspárti svéd külügyminiszter Magyarországon kéri számon Európa egységét, miközben a saját hazája megosztott. „Tudjuk, hogy a bevándorláspárti erők nem viselnek el semmilyen ellenvéleményt, de biztosíthatjuk a svéd külügyminisztert: Magyarországot minden körülmények között megőrizzük magyar országnak” – hangsúlyozta a miniszter.

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a hun
2018. december 28. 16:21
Kedves Margot Wallström! Talán követhetné a két skandináv túrázót Marokkóba...mindannyian jobban járnánk.
nyugalom
2018. december 28. 16:07
Ezek a halmazok, mint sargentini, kunhalmi, bangone, szel, szabo timike, bosz, demeter - frusztralt szerecsetlen szinglik, arulok, kofak!!!
Pierre
2018. december 28. 15:27
Az eszak-koreai kormany meg stabilabb, mint a magyar, bevandorlas pedig gyakorlatilag nincs. Ugyhogy ezt a versenyt kim jong un nyerte, petike, nem csak a svedekkel szemben, de orbanisztant is lekorozve. Az irany megvan, csak meg dolgoznotok kell!
Royce2.0
2018. december 28. 15:09
oszt' miféle kormánynak a külügyminisztere ez a spiné? Svédországnak ügyvivő kormánya van, hacsak le nem maradtam valamiről, úgyhogy nagyjából a /dev/null nevében ugat ez a szuka :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!