Fidesz: Ha az ellenzéken múlna, otthonteremtési program sem lenne

2018. december 29. 13:47

Gyurcsány Ferenc kormányzása idején a megszorítások elsődleges célpontjai mindig a gyermekes családok voltak – jelentette ki a Fidesz frakcióvezető-helyettese szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

2018. december 29. 13:47

Ha az ellenzéken múlna, otthonteremtési program sem lenne – jelentette ki a Fidesz frakcióvezető-helyettese szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Böröcz László úgy fogalmazott: a baloldal az elmúlt években egyetlen a családokat segítő intézkedést sem támogatott. „Ha az ellenzéken múlna, akkor ma Magyarországon nem lenne otthonteremtési program." 

Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzása idején a megszorítások elsődleges célpontjai mindig a gyermekes családok voltak, elvették tőlük az otthonteremtési támogatásokat is – mutatott rá.

A kormánypárti politikus hozzátette: az első Orbán-kormány alatt bevezetett kedvezményeket a baloldal 2002 után azonnal eltörölte, megdrágítva az otthonteremtést, és sokaktól elvette az önálló lakáshoz jutás lehetőségét is. Ezekkel az intézkedésekkel Böröcz László szerint a magyar családokat a kockázatos devizahitelezésbe kényszerítették, és ezzel több mint egymillió magyar család otthonteremtését és megélhetését sodorta veszélybe a baloldali kormány. 

Azt mondta: amióta a Fidesz-KDNP kormányoz, Magyarországon újra biztos és kiszámítható, államilag támogatott otthonteremtési program van. A családi otthonteremtési kedvezményt és a kedvezményes kamattámogatású lakáskölcsönöket a kormány a jövőben is biztosítja, sőt a 242 milliárd forintos költségvetési forrással minden eddiginél több pénz jut erre a célra – tette hozzá.

Újságírói kérdésekre válaszolva Böröcz László elmondta: a jövő májusi európai parlamenti választás központi kérdése a migráció lesz. Európa jövőjét az fogja meghatározni – fűzte hozzá –, hogy az unió képes lesz-e megvédeni saját határait, képes lesz-e olyan közösséget alkotni, amely a keresztény kultúrán alapuló Európát védelmezi, vagy pedig a nyitott határok elvét és a migránsok befogadását valósítják meg.

A politikus szintén kérdésre válaszolva sikeresnek minősítette a családok védelméről szóló nemzeti konzultációt, kiemelve: a Fidesz frakciója támogatja a magyar családok további támogatását lehetővé tevő intézkedéseket.

(MTI)

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2018. december 29. 20:05
Ami azt illeti végtelenül unom az ilyen "ha az ellenzék..." jellegű propaganda dumákat. Ez a süket, üres feltételezéseken alapuló demagógia minden eredmény hatását lerontja. Más idők, más körülmények, senki se tudja ténylegesen megmondani, hogy más mit csinálna.
brekker
2018. december 29. 19:32
Csak szólok, hogy a budapesti lakásárak éppen csak felzárkóztak a varsói, bukaresti lakásárakhoz. Pedig arrafelé nem volt csok. Honnan is fúj tehát a szél, amelyik a csokon aggódik?
aleb19
2018. december 29. 18:40
az egyre neolibsibb fidesz szanalmas eredmenyeket produkal kulonosen a 2017 es 2018 evekben minden 5-6. magyar gyerek kulfoldon szuletik budapesten 1.1 a termekenysegi rata es az orszagos is ismet csokken/2017 es 2018/ iden kb 2000-el kevesebb magyar gyerek szuletik mint tavaly azaz egyre kevesebb es kevesebb gyerek szuletik a magyar ugaron a gyermektelen hazasparok szama evrol evre novekszik a romanok az aic statisztikak szerint is tobb penzt tudnak kolteni fogyasztasra azaz a fidesz durvan engedi kiraboltatni az orszagot konnyu ugy otthonteremtes sikerere verni mikor egyre kevesebb es kevesebb gyerek szuletik a neolibsi fidesz miatt
Berecskereki
2018. december 29. 18:21
"Ha az ellenzéken múlna, otthonteremtési program sem lenne" Otthon se lenne. Ha pedig így van, akkor minek program. Ezt program nélkül is meg tudják csinálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!