Magyar futballistákat is kitiltottak Ukrajna területéről

2018. július 08. 10:20

Kitiltották Ukrajna területéről Kárpátalja focicsapatának magyar állampolgárságú játékosait és szervezőit is – adta hírül szombaton a csakfoci.hu

2018. július 08. 10:20

Kitiltották Ukrajna területéről a FIFA által el nem ismert labdarúgó-szövetségek világbajnokságát megnyert Kárpátalja csapatának magyar állampolgárságú játékosait és szervezőit is – adta hírül szombaton a csakfoci.hu az Unian hírügynökségre hivatkozva. 

A Sándor György vezette csapatban valószínűleg az ukrán nemzetiségű játékosok is elveszítik sportigazolásukat – teszi hozzá a cikk. A döntés az Ukrán Biztonsági Szolgálatnak köszönhető, akik a sportminiszter, Ihor Zhdanov szeparatista cselekedetek miatt indított eljárása kapcsán vizsgálódott a kárpátaljai csapattal szemben.  

„Ki kell hallgatni a csapat játékosait, valamint meg kell vizsgálni a »kárpátiak« megbízott szervezőinek a cselekedeteit Ukrajna területi integritásának megsértése miatt, valamint megvizsgálni, hogy köthetőek-e terrorista, valamint szeparatista csoportokhoz” – idézi a miniszter egykori állítását az oldal. 

(Fotó: Kárpátaljai Magyar Labdarúgó Válogatott Egyesület/FB)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2018. július 10. 20:51
Most már igazán hathatósan és csattanósan oda kéne csapni Ukrajnának.
3M..
2018. július 08. 10:59
Csapat és nehézfegyverzet összevonás Kárpátalján. A múlt heti ukrán berepülés is ennek az előzménye. A videó bizony nem Luganszkban, hanem Ungváron készült. http://karpathir.com/2018/07/06/tobb-tucatnyi-tank-az-ukran-magyar-hatar-kozeleben/ Szebb Jövőt!
Babivadász
2018. július 08. 10:53
A kormány azt gondolta , hogy a kárpátaljai magyar cigányok elleni támadás semmibevétele, elhallgatása megoldja a helyzetet. Nem a cigányok az igazi célpontok ! .
brekker
2018. július 08. 10:42
Onnan ide a sertéspestis jön, innen oda pedig a focipestis.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!