A Porsche korlátozza az új autók értékesítését

2018. június 01. 18:53

A vártnál nehezebb a felkészülés az üzemanyag-fogyasztási és a károsanyag-kibocsátási értékek megállapítására szolgáló új nemzetközi szabványra.

2018. június 01. 18:53

Az új autók értékesítésének átmeneti korlátozására kényszerült a Porsche, a német gyártó pénteki közleménye alapján a fennakadást az okozta, hogy a vártnál nehezebb a felkészülés az üzemanyag-fogyasztási és a károsanyag-kibocsátási értékek megállapítására szolgáló új nemzetközi szabványra (WLTP).

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap a hírportálján pénteken azt jelentette, hogy a Porsche teljes egészében felfüggesztette az újautó-értékesítést Európában, mert rosszul mérte fel az átálláshoz szükséges technikai műveleteket. A társaság cáfolta a FAZ értesülését, német hírportálokon ismertetett állásfoglalása szerint csak korlátozzák a kínálatot. A gyártó szerint a  fennakadás annak tulajdonítható, hogy a törvényhozó nem adott elég időt a felkészülésre. A WLTP-ről szóló jogszabály csak tavaly júliusban lépett érvénybe, holott rendszerint nagyjából három év a felkészülési idő – hangsúlyozták.

Az NEDC (New European Driving Cycle - új európai vezetési ciklus) szabványt felváltó WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures – világszinten összehangolt könnyűjármű-tesztelési eljárások) szabvány a várakozások szerint az eddiginél pontosabban mutatja meg, hogy egy autó a mindennapi használat során mennyi üzemanyagot fogyaszt, és mekkora a károsanyag-kibocsátása. Az Európai Unióban 2017. szeptember 1-jétől a WLTP alapján megállapított értékeket kell megadni az új fejlesztésű modelleknél, és 2019-ig fokozatosan a korábban kifejlesztett, de új gyártású személygépkocsikra is kiterjesztik a WLTP szabványt.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2018. június 02. 10:24
Mi lesz így a lőrinccel? http://infosthetics.com/archives/one_billion_dollars.jpg "1 köteg 10.000 forintos az egymillió forint, és 0,0002 köbméter (0,15m x 0,07m x 0,02m = 0,0002 köbméter). Egy EU raklap az 80 x 120 cm, a fenti a raklapokon 14 emelet magasságban állnak a pénzkötegek, tehát egy raklapon kb. 1,1 köbméter pénz van. Ez azt jelenti, hogy egy raklapon pontosan 5.300 köteg 10.000 forintos van, tehát egy raklapon 5 milliárd 300 millió forint áll. Tehát amit fent a 12 raklapon láttok, az összesen kb. 63 milliárd forint. A tavalyi évről Mészáros Lőrinc a "cégei" után mintegy 70 milliárd forint osztalékot vett ki. Ez azt jelenti, hogy a fenti raklapokon kevesebb pénz van, mint amennyit "Mészáros Lőrinc" egy évben osztalékként kivesz a cégei után." A számolás nem tőlem van... Az loptam. Én csak azt, az orbánék ezt a vagyont.
Agricola
2018. június 02. 10:14
A sötétzöldek hajlamosak túlzásokba esni, ha hatalomhoz jutnak. A krone.at mai száma is foglalkozott az üzemanyag-fogyasztási és a károsanyag-kibocsátási értékek megállapítására szolgáló új nemzetközi szabványra (WLTP vonatkozó témával, a hozzászólók (talán jogos) dühét kiváltva. "Pontosan ugyanaz a helyzet, amit Orwell megjósolt, vagyis hogy a Békeminisztérium (A Békeunió) fogja vezetni a Háborút." "Bebizonyították, hogy A TEHER-ÉS TURISZTIKAI HAJÓZÁS UGYANAZT A SZENNYEZÉST GENERÁLJA HÁROM HÉTEN BELÜL, MINT A GLOBÁLIS TEHERGÉPJÁRMŰ- ÉS SZEMÉLYGÉPKOCSI-FORGALOM EGY ÉV ALATT. Minden szakértő tud erről. Mi van hát ez mögött? Ki profitál ebből az (értelmetlen) szigorításból? Ki teremt itt értéket? Ki fog tudni vásárolni?" "A VW vezérigazgatója, Herbert Diess már május elején arra figyelmeztetett, hogy ebben az évben "kedvezőtlen körülmények között" lehetséges, hogy egyes modelljeinek a WLTP-re átállítása miatt azok "átmenetileg" nem lesznek elérhetők."
repulok
2018. június 02. 10:10
Most nagyon fogtok utálni: 50 évesen teljesült a gyermekkori álmom, vettem egy 911/964-et. Az első öt év nagy szerelemben telt, aztán egyre ritkábban vettem elő, a végén már előfordult, hogy kéthavonta egyszer. Szóval elmúlt a szerelem, illetve a repülés győzöt. Úgy adtam el, hogy nem maradt hiányérzetem. Tanulság: ezek csak tárgyak, a lényeg maga vágyakozás...
szeekely
2018. június 02. 00:23
Ez hova lett, forradalmarok? http://mandiner.hu/cikk/20180601_gotz_kubitschek_konzervativ_forradalomra_van_szukseg LOL!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!