Újabb gasztronómiai toprendezvény Budapesten

2018. január 16. 15:15

Magyarországon hirdetik ki az új Michelin-csillagokat.

2018. január 16. 15:15

Március 26-án Budapest ad otthont a gasztronómiai világ egyik legrangosabb eseményének a Michelin és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködésének köszönhetően – írja a Turizmus Online. A díjátadó gálán mutatják be a Michelin-kalauz európai éttermeinek friss listáját. Az eseményen részt vesznek Európa Michelin-csillagos séfjei is, ők köszöntik a Michelin család új tagjait, akik azon vendéglátóegységeket képviselik, melyek 2018-ban újonnan nyerték el a csillagot. 

A rendezvényen a kontinens legjobb séfjei megismerhetik gasztronómiai kultúránkat, és felfedezhetik Budapest különleges hangulatát és sokszínűségét is az itt tartózkodásuk alatt: a Michelin és az MTÜ közösen szervezi számukra az élményekkel teli, feledhetetlen programot. A rendezvény Magyarország számára páratlan lehetőség arra, hogy megerősítsük pozíciónkat a világ kulináris térképén, és azt is újfent megmutassuk, hogy Budapest és Magyarország készen áll arra, hogy bármilyen, világszinten is fontos nemzetközi esemény házigazdája legyen – írja a portál.

Magyarországon először 2010-ban kapott Michelin-csillagot a Costes, Szulló Szabina és Széll Tamás pedig 2011-ben kaptak csillagot, az Onyx-ban. 2014-ben a Borkonyha konyhája és Sárközi Ákos, 2015-ben a Tanti, majd legvégül a Costes másik étterme a Costes Downtown is csillagot kapott. Mivel a Tanti 2017-ben a Tanti elvesztette a csillagot, ezért jelenleg négy Michelin-csillagos étterem van Budapesten. 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2018. január 17. 01:42
Egy védelem alatt álló antik műtárgyon ez igen kevés lenne... Szakemberek hadán múlt, a végén kifizetnek, vagy se. Jó éjszakát, nem ígérem, hogy hamarosan itt leszek. Igen zord az élet. A tönkremenetel szélén vagyok, mert képtelen vagyok teljesíteni a folyamatos megrendeléseket. Visszautasítani se nagyon tudom, mert eleve nem kérnek ajánlatot, csak a megrendelést küldik, akár hónapokkal előre. Ez van.
holder
2018. január 16. 18:54
És az est háziasszonya Tiborczné Orbán Ráhel lesz ?
atila68
2018. január 16. 16:25
A képen mi van? Ekkora fogásból olyan 10-12 tányérral kellene megennem, hogy elgondolkozzam jöhet e a süti a végére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!