Népszerű Botka javaslata egy mérés szerint

2017. szeptember 27. 07:24

A MSZP megbízásából a Závecz Research végzett kutatást Botka László hétfői javaslatáról, mely a listás helyek felét a potenciális szövetségeseknek juttatná – írja az Index. A válaszadók kétharmada egyetért a javaslattal.

2017. szeptember 27. 07:24

Közvélemény-kutatást rendelt az MSZP Botka László hétfői bejelentésével kapcsolatban – írja az Index. Mint azt a Mandiner is megírta, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje új ajánlattal fordult az ellenzéki pártokhoz: eszerint a listás választási helyek fele a párt potenciális szövetségéseinek, így az LMP-nek, a Demokratikus Koalíciónak, a Momentumnak, az Együttnek, a Magyar Liberális Pártnak és a Párbeszédnek jutna.

A Závecz Research ezer ember megkérdezésével végzett reprezentatív kutatásában azt kérdezték az emberektől, egyetértenek-e Botka javaslatával, mely teljes összefogást javasol a kormány leváltása érdekében. A válaszadók 66 százaléka egyetért a Botka-javaslattal, míg 34 százalék utasítja el azt. Főként a budapestiek, a felsőfokú végzettségűek és a 60 év felettiek támogatják a teljes összefogást. Az Index azonban rámutat: nem ismerjük a válaszadók pártprefenciáját, részletes véleményét, a mintában benne vannak fideszesek is.

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. szeptember 27. 15:14
"Az Index igazgatósági tagja rendelte meg a Jobbik lejárató kampányát." "Hogy tudjátok így tovább folytatni?" /888
Mich
2017. szeptember 27. 15:06
Népszerű az MSZP - az MSZP fizetett hirdetése szerint...
formaegy
2017. szeptember 27. 14:26
Nekem azonnal az volt az érzésem, hogy ezzel a felméréssel (ami ugye Bp. támogatottsága figyelemre méltó - hol a vidék) az volt a cél, hogy csőbe húzzák az említett pártokat. Botkának és az MSZP-nek nagyon nagy szüksége van erre az összefogásra, mert Botkának olyan mértékű az elutasítottsága, hogy ha ezeket a pártokat nem fekteti a lába elé a választók (itt nagyon sok mszp-s is) a kis pártokra adná a voksát. Nem hülye az mszp, tudja, hogy ezzel a Botka féle felállással még annyi létszám sem lenne a parlamentben, mint most. Szépen csőbe húzzák a kispártokat, akiknek nem semmi a tét. Ha összeállnak az MSZP-vel, le is húzhatják a rolót (lásd szdsz, mdf) Az MSZP Habzó szájjal fröcsköli, hogy Gyurcsány a visszahúzó erő, pedig ez így egy büdös nagy hazugság. Az MSZP maga akiket az emberek a francba kívánnak. Ezzel az őskövület társasággal, meg az önjelölt Botkával főleg. Érdemes megnézni, elolvasni milyen aljasságra képes az MSZP. Arra is fény derül, hogy Botkát a hataloméhsége zavarta vissza az MSZP-hez. Amikor kiderült, hogy az MSZP-Dk-Együtt-PM lehetséges jelöltje meg van (érdemes Lattmann tavalyi nyilatkozatát is megnézni-ATV amikor felkérték) akkor Botka egyből önjelöltnek jelentkezett az MSZP-nél. A pártoknak nagyon meg kell gondolni, hogy adják-e nevüket egy ilyen gyalázatos mindenkin átgázoló hazug gerinctelen párthoz. http://index.hu/belfold/2017/09/27/lattmann_tamas_azt_allitja_az_mszp_vezetoi_felkertek_miniszterelnok-jeloltnek/
OberEnnsinnen
2017. szeptember 27. 14:18
Németország egyfordulós választással választott, vasárnap, demokratikusan. Ettől kezdve a magyar választási rendszert negatív összefüggésbe tenni, leváltandónak, megváltoztatását a nulladik lépésként beállítani: provokáció. Jó is lenne, állampénzen, többfordulós választásokat tartani, persze, mindaddig, míg a nép beleun és "hagyjatok végre békén!" jelszó alatt, belefáradva, megválasztja a bal-libet... Ügyes... csak ahogyan írta valaki: az emberek nem hülyék. Botka javaslata, és tekintsünk kizárólag gyakorlatias alapon rá, ésszerű. A jelenlegi helyzetben ez lenne a bal-lib számára egy megoldás. Ám azoktól, akik szerint nincs is Soros-terv, ésszerűséget feltételezni: ostobaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!