LMP: A legundorítóbb kommunista időket idézik az EMMI intézkedései

2017. július 21. 12:17

Az LMP példátlan politikai leszámolásnak tartja egyes iskolaigazgatók nyári leváltását. A párt sürgeti az igazgatóválasztás rendszerének reformját is.

2017. július 21. 12:17

Az LMP szerint a „legundorítóbb kommunista időket idézi” egyes iskolaigazgatók eltávolítása, amit az ellenzéki párt példátlan politikai leszámolásnak tart.

Kanász-Nagy Máté, az LMP ifjúsági szakszóvivője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján az igazgatóválasztás rendszerének megváltoztatását szorgalmazta, miután felsorolta az általa visszásnak ítélt eseteket: a makóit, a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium ügyét, egy kecskeméti és a fővárosi, IX. kerületi esetet. 

Úgy ítélte meg: mindezek közös jellemzője, hogy a tanári kar, a diákok és a szülők feje felett átnyúlva hozta meg a vezetőről szóló döntést a minisztérium. Megvárták a nyári szünetet, hogy eltávolítsák a rendszernek kellemetlen embereket, akik korábban szembementek a hivatalos oktatáspolitikával.

Közölte: ismét benyújtják a korábban már elutasított, általa kompromisszumosnak tartott törvénymódosító javaslatukat, amely szerint a vezetőket továbbra is a miniszter nevezné ki, ám a tantestületnek és a szülőknek vétójoguk lenne.

(MTI)

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. július 24. 10:20
Majd az alkalmazottak szavazata szerint venne fel a tulajdonos a verseny-szférában is valakit, ha az lmp kerülne hatalomra? Ez is a kutya és a farok esete.
antioxi
2017. július 21. 21:59
A LMP is antiszemita? A zsidó Rákosival (Rosenfeld Mátyás) plakátozik? A Mazsihisz mit szól?
székely
2017. július 21. 16:50
Csak a FIDESZ a többinek kuss!
Mindjárt
2017. július 21. 16:22
Azt se kéne elfelejteni, hogy az LMP egy zsidó part ami nem problémás. A fidesz birkáknak a felcsúti cigány gazdájuk példáját követve nyalni kéne a zsidó LMP-nek minden fidesz birkának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!