Kitilthatják a VIII. kerületi játszóterekről a 14 évnél idősebbeket

2017. június 08. 11:02

Akár kétszázezer forintos bírságot is kaphatnak azok, akik megsértik az előírást, amiről csütörtökön dönt majd az önkormányzat.

2017. június 08. 11:02

Kitiltaná a kerületi játszóterekről a 14 évnél idősebbeket a józsefvárosi önkormányzat. A tervek szerint a szabályozás megsértőit 50 ezer forintos helyszíni, illetve akár 200 ezer forintos közigazgatási bírsággal is sújthatják.  A javaslatról csütörtökön tárgyalnak, és ha elfogadják, akkor a jövő héten léphet hatályba. Kocsis Máté szerint az első időszakban még csak figyelmeztetni fogják a szabályszegőket.

A javaslat tervezete amúgy egyelőre nem egyértelmű, mivel abban nem csak a játszótéri eszközök, hanem magának a játszótérnek a használata is tilos lenne bírság terhe mellett a 14 éven felüliek számára.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pacal
2017. június 08. 12:57
ez nagyon előremutató ötlet, legalább a suttyók nem barmolják szét a gyerekek játékait. Díjaznám ha valami hasonlót kiterjesztenének a kerékpárosokra is országosan: ott, ahol van kerékpár út, takarodjon fel rá az összes bringás, a tököm tele van, hogy a legjobb útjaink szélessége a kerékpárutak miatt lettek megkurtítva erre ott bassza a kurva anyját a kocsik/buszok között a faszszopója.
röviden
2017. június 08. 12:53
A szándékot értem, de a korrekt jogi szabályozás roppant nehéz. Végül is azt kellene félreérthetetlenül jogszabályba foglalni, hogy a játszótereken ne túlkoros bandák randalírozzanak. Ezzel a szöveggel az az anyuka is büntethető, aki fölkapaszkodik a mászókára az ottrekedt és sivalkodó gyermekéért.
Kanóc
2017. június 08. 12:36
Nagyon helyes. Nem a hintákban, mászókákon kell trollkodni, piálni, drogozni, baszni a retardált ifjúságnak. A nem retardált ifjúság ugyanis máshol dühöngi ki magát, nem játszótereken.
Sir Galád
2017. június 08. 12:26
Nagyon erőlködik a parasztkám, hogy megutálják, jó úton van...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!