Emeletes vonat fog járni Vácra

2017. május 26. 14:39

Letették az M2-es gyorsforgalmi út Budapest-Vác szakaszának alapkövét. Az is elhangzott, hogy hamarosan emeletes motorvonat fog járni Vácra.

2017. május 26. 14:39

2020-ig a kormány 1000 milliárd forintot költ a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére – mondta Tuzson Bence pénteken az M2-es gyorsforgalmi út Budapest-Vác szakaszának alapkő-letételi ünnepségén Dunakeszin.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár és a beruházásban érintett Pest megye 5. számú választókerületének képviselője arról beszélt, hogy az infrastruktúra-fejlesztés magával hozza a munkahelyek és a családok fejlődését is, ezért költ a kormány 2020-ig 1000 milliárd forintot a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére.

Hozzátette, ez az a szakasz, ahol 1846-ban elindult az első vonat Vácra, és itt fog nemsokára először közlekedni a nagyteljesítményű emeletes motorvonat is.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elmondta, hogy a 2019 végére elkészülő közel 20 kilométeres gyorsforgalmi szakaszon a 2X2 sávon óránként 110 kilométeres lesz a sebességhatár. Hozzátette, hat új hidat építenek, 14-et pedig felújítanak. Minden út fejlődést és biztonságot jelent a környezetében élők számára.

(MTI)

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!