Űrközpont épül Gyulaházán 3 milliárd forintból

2017. február 28. 14:31

Farkas Bertalan szülőfaluja csak egy kiállítótermet szeretett volna, hogy hozzájuk kerülhessen a bezárt Közlekedési Múzeum űrrepülés-történeti kiállítása és a repüléstörténeti anyag egy része, a kormány viszont úgy döntött: 3 milliárd forintból „space-központ” épül a 2000 fős szabolcsi faluban. A környék másik nagy nagy turisztikai fejlesztéseként Sátoraljaújhelyen megépítik a világ legnagyobb üveghídját 2,5 milliárd forintból.

2017. február 28. 14:31

Tokaj, a Felső-Tisza és a Nyírség turisztikai fejlesztésének részeként 3 milliárd forintból épít „space-központot” a kormány a kevesebb mint 2000 fős Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyulaházára. A település az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan szülőfaluja. 

Pedig Gyulaháza eredetileg csak egy kiállítóteremre pályázott, hogy a faluba kerülhessen a bezárt Közlekedési Múzeum űrrepülés-történeti kiállítása és a repüléstörténeti anyag egy része. 

Világrekordra törünk

A már említett turisztikai fejlesztés keretében nem csak űrközpont épül, hanem Sátoraljaújhelyen, a Szárhegy és a Várhegy közé megépítik a – ahogy a Vastagbőr írja –  világ legnagyobb, 700 méteres üveghídját, ennek költsége mintegy 2,5 milliárd forint lesz.

Emellett belefér még a projektbe a tokaji Rákóczi-vár felépítése 2 milliárd forintból, Makovecz-pavilon épül szintén Tokajban, valamint Kisvárdán 2,3 milliárd forintból újítják fel a fürdőt – számol be az Index a Magyar Közlönyben megjelentekről.

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2017. március 02. 13:05
Tök jó lesz az az üveghíd! Tuti, hogy végigmegyek rajta.
Conduct
2017. március 01. 23:13
Elátkozott ez az ország.Jogosan szomorú a himnuszunk.Kár hogy nem jut több a jóból.Egyik szar alak követi a másikat.
OberEnnsinnen
2017. március 01. 13:41
Jelentéktelen, jelentős... Nézőpont kérdése. Cseppben a tenger, ott lehet?
katus
2017. február 28. 20:42
Jurenkó Ferenc 2017. 02. 28. 16:03 #BŰNÜGY #USA EGY SZÁL LOMPOSBAN MÁSZKÁLT EGY FLORIDAI STRANDON MAGYARORSZÁG TISZTELETBELI KONZULJA http://mno.hu/kulfold/floridai-standon-mutogatta-magat-a-tiszteletbeli-magyar-konzul-1388035 Az álcázott nyomozók külön azért mentek ki a Florida állambeli Sarasota egyik strandjára, hogy szatírokat fogjanak. A rajtaütés során összesen hat mutogatós bácsit kaptak el, közöttük a 71 éves Stephen Gergatzot, vagyis Gergác Istvánt, Magyarország helyi tiszteletbeli konzulját – írja a Magyar Nemzet. A helyi hatóságok szerint Gergác Istvánt nemi szervét mutogatta egy sarasotai strandon, ami ugye nem annyira elegáns viselkedés Magyarország helyi tiszteletbeli konzuljától. A magyar férfit öt másik mutogatós társaságában fogták el civil ruhás – azaz fürdőruhás – nyomozók, akik a múlt héten kedden és pénteken is razziát tartottak a Velence nevű strandon. A szatírok állítólag nemi szervüket villantották ki, és tisztességtelen ajánlatokat tettek a fürdőzőknek. A gyanúsítottak 500 dolláros óvadék letétele után szabadulhattak. A Magyar Nemzet megtalálta Gergác István fényképét a tiszteletbeli magyar konzulok honlapján, majd ezt összevezetették az amerikai portál által közölt felvétellel, az azonosság egyértelmű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!