Megemlékezést tartanak a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnál

2017. január 21. 16:28

Este hatkor lesz megemlékezés a Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt a péntek éjjeli buszbalesetben elhunyt diákok emlékére, ám már dél óta folyamatosan érkeznek a gyászolók az iskolához. A környéket az autós forgalom elől lezárta a rendőrség.

2017. január 21. 16:28

Este hatkor tartanak közös megemlékezést és gyertyagyújtást a Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt a péntek éjjeli olaszországi buszbalesetben elhunyt diákok emlékére.

Noha a szervezett megemlékezés csak este kezdődik, már dél óta gyülekeznek a gyászolók az iskolánál, hogy gyertyák és virágok elhelyezésével fejezzék ki részvétüket.

A megemlékezések idejére a rendőrség lezárta a gimnázium környékét az autós forgalom elől. A délután folyamán sajtóértesülések szerint a helyszínre érkezik Balogh Zoltán emberi erőforrás miniszter is.

A péntek éjjel Verona közelében balesetet szenvedett egy busz, amelyen a gimnázium diákjai, öregdiákjai és tanárai ültek, akik az iskola által szervezett franciaországi sítáborban vettek részt. A tragédiában 16-an meghaltak, 26-an megsérültek.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2017. január 22. 08:32
Halotti beszéd Látjátok feleim, egyszerre meghalt és itt hagyott minket magunkra. Megcsalt. Ismertük őt. Nem volt nagy és kiváló, csak szív, a mi szivünkhöz közel álló. De nincs már. Akár a föld. Jaj, összedőlt a kincstár. Okuljatok mindannyian e példán. Ilyen az ember. Egyedüli példány. Nem élt belőle több és most sem él, s mint fán se nő egyforma két levél, a nagy időn se lesz hozzá hasonló. Nézzétek e főt, ez összeomló, kedves szemet. Nézzétek, itt e kéz, mely a kimondhatatlan ködbe vész kővé meredve, mint egy ereklye, s rá ékírással van karcolva ritka, egyetlen életének ősi titka. Akárki is volt ő, de fény, de hő volt. Mindenki tudta és hirdette: ő volt. Ahogy szerette ezt vagy azt az ételt, s szólt, ajka melyet mostan lepecsételt a csönd, s ahogy zengett fülünkbe hangja, mint vízbe süllyedt templomok harangja a mélybe lenn, s ahogy azt mondta nemrég: „Édes fiacskám, egy kis sajtot ennék”, vagy bort ivott és boldogan meredt a kezében égő, olcsó cigaretta füstjére, és futott, telefonált, és szőtte álmát, mint színes fonált: a homlokán feltündökölt a jegy, hogy milliók közt az egyetlenegy. Keresheted őt, nem leled, hiába, se itt, se Fokföldön, se Ázsiába, a múltba sem és a gazdag jövőben akárki megszülethet már, csak ő nem. Többé soha nem gyúl ki halvány-furcsa mosolya. Szegény a forgandó tündér szerencse, hogy e csodát újólag megteremtse. Édes barátaim, olyan ez éppen, mint az az ember ottan a mesében. Az élet egyszer csak őrája gondolt, mi meg mesélni kezdtünk róla: „Hol volt...”, majd rázuhant a mázsás, szörnyü mennybolt, s mi ezt meséljük róla sírva: „Nem volt...” Úgy fekszik ő, ki küzdve tört a jobbra, mint önmagának dermedt-néma szobra. Nem kelti föl se könny, se szó, se vegyszer. Hol volt, hol nem volt a világon egyszer. "Kosztolányi Dezső: Halotti beszéd" - https://www.youtube.com/watch?v=e5yVOg3KhBM
3M..
2017. január 21. 16:42
Részvét a hozzátartozóknak! Remélem ott lesz valamelyik kormánypárti politikus is, mert kint lesz a TV. Biztos fogja majd mutatni a politikust. De a 11 éves házukban halálra fagyott székesfehérvári kisfiúról mélyen hallgatnak. Arról teljes a hírzárlat. Nem illik a propagandába. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!