LMP: Az elszámoltatás a Fidesz-kormány legnagyobb kudarca

2017. január 17. 11:13

Csárdi Antal szerint nincs nagyobb kudarca a Fidesznek, mint hogy nem tudták hét év alatt elszámoltatni az baloldali politikusokat. A négyes metró ügyében felhívta a figyelmet: több uniós vagy tagállami hatóság talált szabálytalan kifizetéseket vagy korrupcióra utaló jelet a 4-es metró építése kapcsán, „csak a magyar hatóságok nem léptek semmit most már közel hét éve”.

2017. január 17. 11:13

Az elszámoltatást nevezte a Fidesz-kormány legnagyobb kudarcának hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Csárdi Antal, az LMP fővárosi közgyűlési képviselője, aki szerint több uniós vagy tagállami hatóság talált szabálytalan kifizetéseket vagy korrupcióra utaló jelet a 4-es metró építése kapcsán, „csak a magyar hatóságok nem léptek semmit most már közel hét éve”.

Arra lenne szükség, hogy egyszer és mindenkorra tiszta vizet öntsünk a pohárba, egyszer és mindenkorra legyen átlátható a fejlesztési pénzek elköltése – fogalmazott. Hozzátette, hogy ennek részeként mindenki számára hozzáférhetővé kell tenni az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a beruházással kapcsolatos jelentését.

Arra van szükség, hogy olyan ítéletek szülessenek, amelyek egyértelmű üzenetet küldenek a közpénzeket nem megfelelő módon kezelőknek, kijelentve, hogy „az eddig tett lépések a semmivel voltak egyenértékűek” – mondta Csárdi Antal. Hozzátette, ma sem szólnak másról a nagyberuházások, mint hogy miként lehet „pazarló módon elkölteni” és zsebekbe átjátszani közpénzeket. Példaként az olimpiarendezést és a 3-as metró buszpótlását említette. Csárdi Antal szerint az a kérdés, hogy érdeke-e a Fidesznek a „folyamatosan, meredeken emelkedő” korrupciós kockázat csökkentése és az átláthatóság növelése.

Joggal szeretné tudni minden magyar állampolgár, hogy kik voltak a nyertesei az elmúlt húsz év fejlesztéseinek úgy, hogy egyébként vélhetően jogszerűtlen pénzekhez jutottak hozzá – mondta az LMP politikusa, az eljárások felgyorsítását és átláthatóvá tételét szorgalmazva.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
béla 60
2017. január 17. 11:58
A möszöpö sem számoltatta el orbánékat !! És???
Márokmami
2017. január 17. 11:19
MSZP=Fidesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!