Ételosztás: három nap három percben

2016. december 28. 17:44

Timelapse videón nézheti meg a Blaha Lujza téri ételosztást, ahol 39 tonna élelmiszert osztott ki három nap alatt napi 130 önkéntes.

2016. december 28. 17:44

Az Index videóján három percben nézheti meg a három napos karácsonyi ételosztást. A Blaha Lujza téren napi 130 önkéntes 39 tonna élelmiszert osztott ki a rászorulóknak.

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. december 30. 12:48
Nehéz megérteni, hogy miért ugatnak a felcsúti cigány kutyái azokra akik ételt adnak a rászoruló embereknek. Ha a felcsúti maffia nem lopna olyan sokat akkor nem lenne annyi rászoruló ember. Ne ugassanak hanem adjanak ők is.
csuka
2016. december 30. 10:21
Bukott gazdaságpolitika: 1. Egyértelművé vált, hogy megbukott az úgynevezett közmunkaprogram, amit már közvetett úton már a kormány is beismert. Statisztikafényezésre tökéletes megoldás volt elrejteni 250 ezer munkanélkülit, ám ugyanabba programba zsúfolni többdiplomás értelmiségieket és nyolc általánost végzett segédmunkásokat óriási hiba volt, hiszen semmiféle differenciálás nem történt a programba bezsúfolt emberek között sem bérben, sem a munka kiválasztásában. Ha ezek az emberek nem találnak vissza a munka világába, (márpedig alig több mint 10 százalékuknak sikerült ez) akkor újra be kell indítani az átképzési programokat, melyeket korábban szinte teljesen felszámolt a kormányzat. ... 2. A béremelés ugyanis a multikat hozza előnyös helyzetbe, hiszen sokkal nagyobb a mozgásterük a magasabb bérek kigazdálkodásához, mint a főként hazai tulajdonú kis- és középvállalkozásoknak. A lassan reménytelen helyzetbe kerülő kkv-k joggal érezhetik a kormány mostohagyermekeinek magukat, hiszen, amíg a szavak szintjén a hazai vállalkozások segítését és a multik szívatását kommunikálja a gazdasági tárca, addig szinte minden intézkedés a jórészt külföldi tulajdonú óriáscégek érdekében történik. A kisebb vállalkozásokon elsősorban a járulékcsökkentés segítene, ám ez egyelőre csak nagyon kis mértékben valósult meg. A kormány tett ugyan egy tétova lépést ebbe az irányba, de megint csak a multikat hozta előnyösebb helyzetbe. A társaságiadó-kulcsot ugyanis egységesen 9 százalékra csökkentik 2017. január 1-jétől, ami valójában a félmillió magyar vállalkozásból 1000-1100 nagyvállalatnak jelent csak igazán nagy könnyítést. Esetükben ugyanis 19 százalékról csökken 9 százalékra a tao-kulcs. A többi, 500 millió forint alatti adóalappal rendelkező cégnek mindössze 1 százalékpontos lesz a könnyítés, hiszen esetükben eddig is 10 százalék volt az adókulcs. A munkaerőhiány ugyanakkor egyaránt sújtja a nagyobb cégeket és a kicsiket, így önmagában a bérrendezés vagy történetesen a járulékok csökkentése is kevésnek bizonyulna jövőre az égető problémák felszámolásához. Ezen a területen annak ellenére kell radikális változásokat hoznia a kormánynak, hogy nem szívesen mond le sem a súlyos adókról, sem a jelentős járulékbevételekről. ... 3. Komoly szociális feszültségeket teremt ugyanakkor, hogy a kormány annak ellenére ragaszkodik a 2010 óta bevezetett egykulcsos adóhoz, hogy lényegében minden elemében megbukott ez a struktúra. Nem fűti a gazdaságot, nincs ösztönző hatása, nem növelte jelentősen a belső fogyasztást. A kisebb keresetűeket azonban olyan mértékben sújtja, hogy ma már lényegében feloldhatatlan szociális feszültségeket teremt. ... http://index.hu/index2/#bloghu/szeka/2016/12/29/harom_gazdasagi_problema_melyeket_valoszinuleg_2017-ben_sem_old_meg_a_kormany
Rockpapa
2016. december 30. 09:23
Biztos hogy szerepelni akarnak azok a szegény kiszolgáltatott emberek riportfilmeken,fotókon?Hol van ilyenkor a személyiségi jog?Persze ez nem a liberális baloldal politikai akciója!
Mindjárt
2016. december 30. 07:40
Nehéz megérteni, hogy miért ugatnak a felcsúti cigány kutyái azokra akik ételt adnak a rászoruló embereknek. Ha a felcsúti maffia nem lopna olyan sokat akkor nem lenne annyi rászoruló ember. Ne ugassanak hanem adjanak ők is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!