A magyar oldalak látogatottságáról van megbízható adat

2016. december 05. 12:02

Aki Magyarországon piaci alapon költi a reklámpénzt, az leginkább a Gemiusra hagyatkozik. Onnan is lehet tudni, hogy Habonyékhoz nem piaci alapon megy a pénz, hogy ők nem méretik magukat a Gemius-szal.

2016. december 05. 12:02
Erdélyi Péter

Sokadszorra kerülnek elő hazugságok arról, hogy mennyien olvassák a gecimédiát az interneten. Ezeknek általában valamilyen »közvélemény-kutatá« az alapja, amiben megkérdeznek embereket, hogy milyen oldalakat szoktak olvasni. Az ilyen kutatások torzítanak, mindenki tájékozottabbnak akarja mutatni magát, mint amilyen. A válaszadók hiúságán túl itt még bejön az is, hogy a Századvégnek ilyen felmérésekkel kell igazolnia, hogy oké milliárdokat elverni a Habonyéknál, mert igenis olvassák őket.

A magyar oldalak látogatottságáról szerencsére van egy csomó nyilvános és megbízható adat.

A Gemiust itt lehet megnézni. Ez »Real Usert« (RU) mér, azaz a nyers adatokból kistatisztikázza, hogy akkor is ugyanarról az emberről van szó, ha a munkahelyéről, a lakásából és a telefonjáról is olvas egy oldalt egy nap, és csak egynek számolja három helyett. (Emiatt a Gemius akár 30 százalékkal kisebb forgalmat mutat, mint például a Google Analytics.) Aki Magyarországon piaci alapon költi a reklámpénzt, az leginkább a Gemiusra hagyatkozik. Onnan is lehet tudni, hogy Habonyékhoz nem piaci alapon megy a pénz, hogy ők nem méretik magukat a Gemius-szal. Aki beteszi az oldalába a Gemius kódját, annak három hónappal később elkezdik publikálni a látogatottságát. Ha valaki nagyon sok pénzt nyal fel, de nem olvassa senki, az nyilván ezt nem akarja.

Ez most itt pár site 2016-os forgalma a Gemius szerint. 31 napos csúszóátlag, hogy jobban látszódjanak az éves trendek, és kevésbé zavarjanak a napi / heti kiugrások, beesések.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. március 02. 17:15
Van bizony és az nektek minden, csak nem jó hír! Íme: Csak az érdekesség kedvéért a hírportálok az interneten az alábbi érdeklődést mutatják. Origo 52% Index 42,3% 24,hu 19,4% 444 17,7% HVG 14,9% 888 14% Híradó 9,6% TV" 8,3% Mandi 6% RTL 5,5% Mno 4,6% ATV 3%
Julismama2
2017. február 09. 13:11
Ríjál.
madarasi.abel
2016. december 26. 21:38
pedig Rogán Antal egy arrogáns tolvaj faszkalap
noMores
2016. december 14. 21:49
Habonyék soha a büdös életben nem fogják méretni magukat. Nem az a cél. Egyébként szomorú, hogy az origó a seggnyaló üzemmódra állítás után is ugyanolyan olvasott...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!