Fidesz: Az MSZP megalázó béreket adott a dolgozóknak

2016. november 25. 13:58

A Fidesz nem hagyta szó nélkül a szocialisták legutóbbi közleményét. Szerintük a szocialisták mindig homlokegyenest az ellenkezőjét csinálták annak, mint amit megígértek; és „megalázó bérekkel szúrták ki a dolgozók szemét”.

2016. november 25. 13:58

A Fidesz szerint a szocialisták nyolcéves kormányzásuk alatt „megalázó bérekkel szúrták ki a dolgozók szemét”. A nagyobbik kormánypárt pénteki közleményében - amelyet az MTI-hez is eljuttatott – a szocialista Tóth Bertalan szavaira reagált, aki pártja biztos megélhetést célzó négypontos csomagját ismertette.

A szocialisták mindig homlokegyenest az ellenkezőjét csinálták annak, mint amit megígértek – közölte a Fidesz. Nyolcéves kormányzásuk alatt 50 ezerről mindössze 73 500 forintra emelték a minimálbért, növelték a családok, a dolgozók, a kis- és közepes vállalkozások adóját, elvettek egy havi nyugdíjat, duplájára emelték az élelmiszeráfát és az áram árát, háromszorosára a gázét.

Emlékeztetnek: a minimálbér emelésével 2018-ra a 2010-es 73 500 forintról 138 ezer forintra nő. Európában a legalacsonyabb, 9 százalékos társasági adót vezet be a kormány, a kisvállalkozói kedvezményt duplájára emelik, a munkáltatói járulékokat jövőre öt, majd 2018-ban további két százalékkal csökkentik. A Fidesz emellett rezsicsökkentést hajtott végre, radikálisan csökkenti a legfontosabb élelmiszerek áfáját, növeli a nyugdíjak vásárlóerejét és a mostani béremelésekkel további nyugdíjemelésre van lehetőség - tették hozzá.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2016. november 26. 17:44
Mármint az I. Orbán kormányhoz képest? "Fidesz: Az MSZP megalázó béreket adott a dolgozóknak "
halothane
2016. november 25. 15:41
A fidesznél nincs rosszabb!!
doncamillo
2016. november 25. 15:35
Egy havi munkabért is elvettek, mi hét (7!) évig nem kaptunk fizetésemelést, a szja 37%-os volt, a távfűtésem 50-60 ezer(nem tévedés!), a gáz 8-10,a család-és lakásépítés támogatása leépítve - de még sokáig lehetne sorolni. Soha többet maszop!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!