Pert indít a Miniszterelnöki Hivatal ellen Juhász Péter

2016. október 24. 13:43

Juhász Péter bepereli az október 23-ai állami ünnepséget szervező Miniszterelnöki Hivatalt, amiért nem engedték őt be a Kossuth térre, mert szerinte ezt nem tehették volna meg.

2016. október 24. 13:43

Polgári peres eljárást indít az október 23-ai állami ünnepséget rendező Miniszterelnöki Hivatal ellen Juhász Péter, mert szerinte nem tehették volna meg, hogy nem engedik be őt egy közterületen zajló állami ünnepségre. Az Együtt politikusa erről a 444-nek beszélt, melynek elmondta azt is: jobban sikerült a Kossuth téri tiltakozás, mint amire számított; illetve azt is, hogy a jövőben minden olyan nyilvános rendezvényen ott lesznek és tiltakozni fognak, ahol Orbán Viktor az államot képviseli.

Juhász Péter Facebook-oldalán a perrel kapcsolatban azt írta:

Milyen eljárás az, hogy nem engednek be egy állami megemlékezésre csak azért, mert kritikám van a miniszterelnökkel szemben? Nem királyságban élünk, hogy felségsértést követhessek el! 

Állami ünnepen, amit közpénzből rendeznek, minden állampolgárnak joga van részt venni.

Nem szabhatja meg az állam, hogy ki mehet és ki nem. Nincsenek jó és rossz állampolgárok, hanem adófizető állampolgárok vannak, akik - mint én is - állják a megemlékezés költségeit. 

Amúgy egy rendezvényről még egy magán rendező esetében is csak akkor lehetne kitiltani valakit, ha az nem ért egyet a rendezvény céljával. Itt azonban erről szó sem volt, hiszen nem hogy egyetértettem az 56-os hősökről való megemlékezéssel, hanem éppen úgy jártam el, ahogy ők is tettek volna: felszólaltam az országot Moszkvának kijátszó autoriter vezetővel szemben.

Amiért kimentünk, az az volt, hogy kritikát fogalmazzunk meg Orbánnal szemben, amit neki tűrnie kell. 

Tűrnie kell, mert ő csak egy közjogi méltóság, nem király. Mert nekünk igenis jogunk van kritikát megfogalmazni. Még ha Orbán nem is bírja. De hogy ne gondolja, hogy bármit megtehet, ezért beperlem. Hogy tudja, hol van a helye.

És hogy érezze a törődést, folytatjuk! Te is fejezd ki a véleményedet bátran!

Összesen 255 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. október 25. 20:13
Hihetetlen, hogy valaki napi négy órát tölt az ügyvédei társaságában különböző bíróságokon, és még dicsekszik is vele. Igazi megélhetési joghiéna.
Dvorino
2016. október 25. 15:58
1., Bármilyen idegesítő is, ha valaki fülsiketítően sípol mellettünk, a véleménynyilvánításnak ez a formája idehaza bevett dolognak számít a rendszerváltás óta. 2., Azzal tehát, hogy a biztonsági emberek nem engedtek be embereket, mert síp volt náluk, vagy elkobozták azt, jogsértést követtek el. 3., Azzal, hogy síppal nem engedtek be embereket, a szabad mozgáshoz és a véleménynyilvánításhoz való jogukat korlátozták, hiszen egy közterületen tartott állami ünnepségre nem juthattak be. 4., Ráadásul az 56-os állami ünnepség nem esik a gyülekezési törvény hatálya alá. Így a szervezők még a rendőröknek sem voltak kötelesek bejelenteni. Ez azért fontos, mert így a már bejutott ellentüntetők eltávolítása is jogsértő lehetett, hiszen közterületen vettek részt állami rendezvényen, és a törvény szerint rendezvényről kivezetni biztonsági őr által csak az élet- és vagyonbiztonság érdekében van lehetőség. Persze más lenne a helyzet, ha a Fidesz pártgyűlést szervezett volna, akkor a rendezvény megzavaróit akár a rendőrség közreműködésével is el lehetett volna távolítani a szervező kérésére. 5., Állami rendezvény esetében a véleménye miatt senki nem tiltható ki, ez ugyanis nem magán- vagy pártrendezvény, itt mindenki véleményt nyilváníthat: a semlegesség követelményéből fakadóan az állam számára nem lehet értékesebb, vagy kevésbé értékes egyetlen polgárnak a véleménye sem. 6., A rendőrség tétlensége tehát az igazán jogsértő, és igaz ez a sípolókat ért inzultusokra is. A rendőrség nem mutogathat a Valtonra, hogy nekik kellett volna fenntartani a rendet, ha megtorlatlan jogsértést észlel, a hatóságnak közbe kell avatkozni.
Bihari Hunor
2016. október 25. 13:52
Helyes, hogy a Rendőrség kordonokkal MEGVÉDTE a parádézó hazaáruló libkóbolsi csőcseléket a nemzeti ünnepen és így egyet sem vertek agyon közülük. https://www.youtube.com/watch?v=oiJoZtzPt4M
áfonya
2016. október 25. 01:29
Így parádézott a soros által pénzelt hazaáruló libsi csőcselék a nemzeti ünnepen . https://www.youtube.com/watch?v=oiJoZtzPt4M
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!