Népszava: A Magyar Idők tulajdonosa veszi át a Népszabadságot, és jobbos lapot csinál belőle

2016. október 19. 16:52

Liszkay Gábor, a Magyar Idők tulajdonosa és Mészáros Lőrinc újonnan alapított közös cége hamarosan megveheti a Mediaworks-öt, értesült a Népszava. Úgy tudják, hogy a Magyar Idők kiadójánál már meg is van azok listája, akiket átvesznek az új, jobbra hangszerelt napilaphoz.

2016. október 19. 16:52

A Népszava értesülései szerint közös céget alapított Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere és Liszkay Gábor, a Magyar Idők tulajdonosa, hogy megvásárolják az eddig többek közt a Népszabadságot is kiadó Mediaworksöt. A balos napilap úgy tudja, Liszkaynak szánt szándéka feltámasztani a Népszabadságot, ám az újraélesztett Népszabadság már jobboldali beállítottságú lenne. Állítólag a Magyar Idők kiadójánál már meg is van azok listája, akiket átvennének a Népszabadság mostani szerkesztőségéből.

A Népszava azt is tudni véli, hogy egy ilyen tranzakciót követően az új tulajdonosok nem csoportos leépítés keretében szabadulnának meg azoktól az újságíróktól, akik munkájára nem tartanának igényt, hanem egyenként állapodnának meg mindenkivel.

Grafika: Mandiner

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2016. december 26. 16:46
Nagyon helyes!
Anti Komcsi
2016. december 26. 16:46
Mi a gond Mészárossal? Kiváló üzletember, a saját pénzével azt csinál amit akar.
2016. december 03. 22:23
Ha ez igaz, akkor a Népszabadság nem bedőlt, hanem bedöntötték, és, ha ez igaz, akkor nem gazdasági, hanem politikai okok miatt. Ha a fentiek igazak, akkor Pecinát megvették, kilóra.
Bölcs Ész
2016. december 02. 09:24
A "Magyar Hírlap" márkanév 15 éve még kb. azt jelentette, mint ma a HVG. Ma már senkit nem érdekel. Átalakult jobboldali lappá, és pár év alatt mindenki számára természetessé vált az új helyzet. A Népszabadsággal is ez a helyzet. Ez csak egy név. Ettől még lehet a márkanév mögött más szellemiség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!