Megvan a hatodik magyar arany – ez volt a 11. nap magyar szempontból

2016. augusztus 17. 09:09

Fantasztikusan izgalmas futamban lett olimpiai bajnok a Szabó Gabriella-Kozák Danuta kajak páros, megszerezve ezzel a magyar csapat hatodik riói aranyérmét. Férfi vízilabdázóink nem lesznek ott az elődöntőben, mivel a negyeddöntőben büntetőkkel 11-13-ra kikaptak Montenegrótól. Baji Balázs 110 méter gáton hibázott, így nem jutott döntőbe. Ezúttal birkózóink is már a nyolcaddöntőben búcsúztak. Magyar eredmények a riói olimpia tizenegyedik napjáról.

2016. augusztus 17. 09:09
Kiss Brigitta

Újabb aranyéremmel gazdagodott Magyarország, miután a keddi döntőben a Szabó Gabriella-Kozák Danuta kajak páros 500 méteren ha egy hajszállal is, de legyőzte a német egységet. 

Három másik magyar egység is vízre szállt kedden, de ők csak a B-döntőben versenyezhettek a 9-18. helyekért. Douchev-Janics Natasa megnyerte futamát kajak 200 méteren, így végül a 9. helyen zárt. Férfi kajak egyes 1000 méteren Kopasz Bálint 2. lett futamában, így összességében a 10. helyen zárt. A kenu egyes 1000 méteren induló Vasbányai Henriket viszont kizárták.

Nem jutottak négy közé a férfi pólósok

A férfi vízilabda-válogatott negyeddöntő mérkőzését játszotta Montenegró ellen kedden, és bár nagyon rossz kezdést követően akár csak hétfőn a női pólósoknak, nekik is sikerült döntetlenre menteniük a mérkőzést a rendes játékidő végére, így 9-9-es eredmény után következhettek a büntetők. 

A lányokkal ellentétben a fiúknak viszont nem mentek jól az ötméteresek, a montenegrói kapus két magyar dobást is kivédett, így összesítésben a magyar válogatott 11-13-ra kikapott Montenegrótól, és a folytatásban az 5-8. helyekért játszat majd.

Birkózóinknak ezúttal nem ment

A kötöttfogású birkózók 66 kilogrammos súlycsoportjában Lőrincz Tamás rögtön első mérkőzésén kikapott, így nem jutott be a negyeddöntőbe. Szintén a nyolcaddöntőben esett ki a köttöfogásúak 98 kilogrammos súlycsoportjában Kiss Balázs, akinek viszont a selejtezőben is birkóznia kellett, így ő egy győztes meccsel a háta mögött fejezhette be az olimpiát. 

Az olimpián induló egyetlen magyar súlyemelő, a +105 kilogrammos súlycsoportban versenyző Nagy Péter a 10. helyen zárt.

A férfiak 10 kilométeres nyíltvízi úszásában akár csak hétfőn Risztov Éva, kedden Papp Márk is a 13. helyen végzett.

A keddi versenynap utolsó magyar érdekeltsége Baji Balázs elődöntője volt 110 méter gáton. A futó akár döntőbe is kerülhetett volna, ám az egyik gátnál hibázott, így végül pontosan ugyanannyi időt (13,52 másodperc) futva, mint hétfőn a szakadó esőben, összesítésben a 15. helyet szerezte meg.

Tartjuk a 12. helyet

Magyarország tizenegy versenynap után a kedden szerzett újabb aranyéremnek köszönhetően még mindig a 12. az éremtáblázaton.

*

Csoportelső pólósok, bronzérmes párbajtőrcsapat – ez volt a 9. nap magyar szempontból

Elkezdődtek a kajak-kenu versenyek – ez volt a 10. nap magyar szempontból

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
di maggio
2016. augusztus 17. 10:26
Büszke vagyok minden kijutott magyar sportolóra.Bár az élet minden területén minden honfitársam így teljesítene,magamat is bele értve-
Energetikus
2016. augusztus 17. 10:22
az "én elsö olimpiám" https://hu.wikipedia.org/wiki/1964._%C3%A9vi_ny%C3%A1ri_olimpiai_j%C3%A1t%C3%A9kok
justiceforhungary
2016. augusztus 17. 09:40
Nagy GRATULA a sikeres sportolóinknak !
ROSSZABBUL olimpiázunk mint 4 éve
2016. augusztus 17. 09:16
erről hányszor húzza le a jobblibsi (hol van már a polgári meg konzervatív - még szlogenként se) banda propaganda-gépezete a bőrt? több se lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!