Fidesz: Gyurcsány mindig csak elvett az oktatástól

2016. augusztus 22. 15:39

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc kormányai csak elvettek az oktatástól, a Fidesz-kormányok viszont csak adtak 2010 óta. A Fidesz Gyurcsány Ferenc, a DK elnökének kormányzását úgy jellemezte: több száz iskolát zártak be, folyamatosan pénzt vettek el az iskoláktól, a pedagógusoktól és sorozatos megszorításokkal sújtották a családokat.

2016. augusztus 22. 15:39

Fidesz-frakció közleménye szerint Gyurcsány Ferenc kormányzása idején mindig csak elvette a pénzt az iskoláktól, a pedagógusoktól, a szülőktől, míg a mostani kormány 2010 óta pótolja a forrásokat az oktatásba és mindent megtesz azért, hogy több pénz maradjon a családoknál, az iskolakezdés terhei csökkenjenek. A kormánypárti képviselőcsoport arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) arra szólított fel, hogy normatív állami támogatással segítsék a fizetésükből nehezen megélő családokat az őszi iskolakezdés során.

A Fidesz Gyurcsány Ferenc, a DK elnökének kormányzását úgy jellemezte: több száz iskolát zártak be, folyamatosan pénzt vettek el az iskoláktól, a pedagógusoktól és sorozatos megszorításokkal sújtották a családokat. Kiemelték, hogy a rendszerváltás óta soha ennyi gyermek nem jutott ingyenes étkezéshez és tankönyvhöz, mint most. A most induló tanévben a diákok több mint kétharmada ingyen kapja a tankönyvet, amelynek ára tovább csökken – írták, hozzátéve: 74 milliárd forintot fordítanak a gyermekétkeztetésre, s azt szünidőben is ingyen biztosítják a rászoruló gyermekeknek.

Ma a pedagógusok is megbecsülésre számíthatnak: harmadik éve zajlik a rendszerváltás óta a legnagyobb pedagógus-béremelés, s a nevelést, oktatást segítő nem pedagógus végzettségű iskolai dolgozók keresete is nő – fejtették ki. A Fidesz azt is jelezte, hogy jövőre 455 milliárd forinttal több jut az oktatásra, mint a baloldal által utoljára benyújtott, 2010-es költségvetésben, emellett pedig – egyebek mellett az adócsökkentések folytatása, a családi adókedvezmények révén – több pénz marad a családoknál is.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2016. augusztus 23. 12:21
a vizes-vb 100 milliárdjábol egy ciklusra tandijmentessé lehetne tenni a felsöoktatást... van még kérdés?
Sir Bayer
2016. augusztus 22. 23:45
WARNING! Photon bizonyítottan szájjé vagy mosszat ügynök !!!!!!!! Itt a bizonyíték Semmi rosszat nem mondtam a fideszre ebben a cikkben, mégis ki x-elt! Nyíltan Klingont támogatja, ki minuszolgatja a kommentjeimet, holott orbán még Trumpot támogatja, szóban! http://mandiner.hu/cikk/20160822_trump_bezaratna_a_clinton_alapitvanyt
Pinter68
2016. augusztus 22. 23:23
Igazán nagyvonalú lépés volt a Fidesz kormánytól, hogy hosszú évek ígérgetései után végül pár tízezer ember többszöri utcára vonulásának hatására "önként" egy kicsit többet költenek az oktatásra. Tényleg, hogy le ne fossuk a lábunk szárát a nagy csodálattól!
VakzKommondor
2016. augusztus 22. 20:42
most soros vagy gyurcsány? döntsük már el. etetni kell a hülyéket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!