Elkezdődtek a kajak-kenu versenyek – ez volt a 10. nap magyar szempontból

2016. augusztus 16. 09:06

A magyar női vízilabda-válogatott büntetőkkel 13-11-re verte Ausztráliát a negyeddöntőben, így már eldöntős. Újabb birkózónk maradt le az éremről hathatós bírói közreműködés eredményeképp. Elkezdték a versenyeket a kajak-kenusok is, de a hétfőn vízre szálló négy magyar egységből csak a Szabó Gabriella-Kozák Danuta páros jutott A-döntőbe, igaz ők a legjobb idővel. Magyar eredmények a riói olimpia tizedik napjáról.

2016. augusztus 16. 09:06
Kiss Brigitta

Vasárnap után hétfőn is szereztek egy ötödik helyet birkózóink: ezúttal a kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjában Lőrincz Viktor lett ötödik, miután a bronzmeccsen 3-3-as döntetlent ért el a német Denis Kudla ellen, de egy igencsak vitatható döntésnek köszönhetően neki lett több intése, így a németé lett a bronz, noha akcióból csak Lőrincz szerzett pontot.

Hétfőn rendezték a női nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenyét is, melyen két magyar indult: a 2012-es londoni olimpia bajnoka, Risztov Éva végül a 13., míg Olasz Anna, aki csak néhány héttel ezelőtt tudta meg, hogy az orosz doppingbotrány következményeként mégis indulhat Rióban, közvetlenül Risztov mögött, a 14. helyen végzett.

Pokolból a mennybe mentek női pólósaink

A női vízilabda-válogatott Ausztrália ellen játszott a negyeddöntőben, és bár volt, amikor az ausztrálok 5-1-re is vezettek, a magyar csapatnak sikerült 8-8-as döntetlenre mentenie a mérkőzést, így jöhettek a büntetők. Az ötméteres dobásokat végül 5-3-ra a magyarok nyerték, így összesítésben 13-11-re verték Ausztráliát. A magyar válogatott az eldöntőben az Egyesült Államokkal találkozik majd.

Atlétikában hétfőn egyetlen magyar volt érdekelt: a 110 méteres gátfutás előfutamaiban Baji Balázs indult, és a szakadó esőben elért 13,52-es idővel, futamában másodikként végezve simán bejutott a keddi elődöntőbe. 

Nem túl acélosan kezdtek kajak-kenusaink

Hétfőn elkezdődtek a kajak-kenu küzdelmei is. Négy szám előfutamait és középfutamait rendezték hétfőn, de egyedül a Szabó Gabriella-Kozák Danuta alkotta 500 méteren versenyző kajak páros jutott az A-döntőbe, igaz ők úgy, hogy mivel megnyerték az előfutamot, rögtön a fináléba kerültek és nem kellett középfutamot menniük. Ráadásul Kozák Danuta betegen versenyzett, ennek ellenére sikerült ilyen jól menniük. 

Nem jutott viszont az A-döntőbe csak a B-döntőbe a kenu egyes 1000 méteren versenyző Vasbányai Henrik, a kajak egyes 1000 méteren induló Kopasz Bálint és a nőknél kajak egyes 200 méteren versenyző Douchev-Janics Natasa.

Így áll most az éremtábla

Újabb egy helyet csúszott vissza Magyarország az éremtáblázaton, de még így is az előkelő 12. helyen áll.

*

Csoportelső pólósok, bronzérmes párbajtőrcsapat – ez volt a 9. nap magyar szempontból

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!