Megemlékeztek a kormánypártok és az MSZP is az őszödi beszédről

2016. május 26. 16:11

„A baloldal tíz éve hazudik reggel, délben és este” – ismertette Hollik István a Fidesz-KDNP álláspontját az őszödi beszéd ügyében. Majd hozzátette: szemenszedett hazugság, hogy igazságbeszédet tartott volna Gyurcsány Ferenc. Tóbiás József az MSZP elnöke is megszólalt az ügy kapcsán: „Orbán pezsgőt bont, Gyurcsány megemlékezik, Vona szakad, bennünket pedig az érdekel, hogy mi van a magyar emberekkel.”

2016. május 26. 16:11

A baloldal tíz éve a hazugság politikáját képviseli – jelentette ki Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypártok véleményét – Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök őszödi beszéde elhangzásának 10. évfordulóján – ismertetve a politikus úgy fogalmazott: „a baloldal tíz éve hazudik reggel, délben és este.” 

Szerinte az őszödi beszéd arról szólt, hogy hazudtak arról, amit 2006-ig csináltak, és hazudni kívánnak arról is, amit majd 2006 után csinálnának.  

Hollik: Azóta is hazudtak mit fognak csinálni

Kitért arra Hollik István, hogy a 2002-es kormányváltás után bár Medgyessy Péter miniszterelnök azt mondta, bővítik a Fidesz-kormány által elindított otthonteremtési támogatásokat, ehelyett megszüntették azokat. Azt állították, hogy a családokat tovább támogatják, de egyik első intézkedésük volt, hogy a családi adókedvezményt eltörölték – tette hozzá.

Azt is mondták – folytatta –, rendbe teszik az állam pénzügyeit, ehelyett 2006-ban, amikor összeállították a költségvetést, már akkor tudták, az hazugság. Ez később ki is derült, hiszen az a büdzsé rekord magas, majdnem 10 százalékos GDP-arányos hiánnyal zárt.

Arról is hazudtak, mit fognak csinálni – nyomatékosította Hollik István, aki felidézte: a 2006-os miniszterelnöki vitában Gyurcsány Ferenc vádolta hazugsággal Orbán Viktort, aki azt mondta, vizitdíjat vezetnek be az egészségügyben. Később kiderült, be akarták vezetni azt – jegyezte meg. 

Igazságbeszéd? Hazugság!

Hollik István hozzáfűzte, a szocialisták azt is mondták a 2006-os kampányban, hogy rendbe teszik az oktatást, ehelyett kivontak forrásokat, tönkre tették az iskolákat és a csőd szélére taszították az önkormányzatokat. 

Ugyanakkor a hazugság politikáját nemcsak Gyurcsány Ferenc képviselte, hanem a mai baloldal is ezt teszi – jelentette ki a képviselő. Példaként hozta, hogy Kunhalmi Ágnes szocialista képviselő tavaly még arról beszélt, a Fidesz hazudik, amikor azt állítja, a bevándorlás az Európa előtt álló legkomolyabb probléma. Azt is állították az elmúlt hónapokban, a baloldalnak fontos az emberek biztonsága, de amikor elkezdtek egyeztetni a terrorellenes csomagról, azon mindegyik ellenzéki párt részt vett, kivéve az MSZP-t –rótta fel Hollik István. 

Kérdésre a kormánypárti politikus azt mondta: Gyurcsány Ferenc azt állítja, az őszödi beszéd egy „igazságbeszéd” volt. Ez felháborító és szemen szedett hazugság –fogalmazott, hozzátéve: a volt kormányfő nem veszi tudomásul, hogy egy egész ország nyilvánított véleményt, azt mondva, tűrhetetlen, hogy egy regnáló miniszterelnök hazudik és becsapja a választókat. Az emberek ma sem gondolják másként – jegyezte meg.

„Orbán pezsgőt bont, Gyurcsány megemlékezik, Vona szakad, bennünket pedig az érdekel, hogy mi van a magyar emberekkel”

Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője olyan Magyarországot szeretne, amelynek jövője a most létválságban élők kezében van, „Orbán és Gyurcsány pedig már csak múlt”.

Az ellenzéki politikus erről csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján beszélt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének az őszödi beszéd 10. évfordulóján közzétett videójára reagálva.

Tóbiás József kérdésre válaszolva elmondta, a volt kormányfő állításával ellentétben az MSZP mindig az utolsókig kitartott a miniszterelnökei mellett, az őszödi beszédet pedig egy olyan régi történetnek tartja, amely „eléggé erőszakos módon” akar fennmaradni.

„Orbán pezsgőt bont, Gyurcsány megemlékezik, Vona szakad, bennünket pedig az érdekel, hogy mi van a magyar emberekkel” – fogalmazott az MSZP vezetője, aki kitért arra is, hogy Magyarország jövője nem két emberen múlik, hanem azokon, akik létválságban vannak és "hajlandóak hinni egy másik Magyarországban". Az MSZP-nek pedig az a feladata, hogy ezekben az emberekben építse az igazságosabb és szabadabb ország reményét - tette hozzá.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2016. május 26. 22:00
A Fidesz? Csak nem beismerte, hogy hazudnak éjjel nappal 6 éve?
Morgen
2016. május 26. 20:52
Valahol azt hallottam, hogy valamelyik nagyfejű (külföldi)147%-kal nyerte meg a választást. Na, Tóbi, lehet hajtani!
Morgen
2016. május 26. 20:49
"bennünket pedig az érdekel, hogy mi van a magyar emberekkel.” Jelentem, jól ellennénk nélkületek!
paraklétosz
2016. május 26. 19:19
Tóbi viszi a prímet a gyászmenetben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!